La institució

Gran organització firal

Fira de Barcelona és una de les organitzacions firals més importants d'Europa pel volum i qualitat dels seus esdeveniments, l’alt nivell dels seus recintes i la seva experiència organitzativa i professionalitat.

És líder en el mercat firal espanyol, sobretot en salons industrials i professionals, i el seu posicionament està estretament vinculat a la marca Barcelona, una de les ciutats més dinàmiques d’Europa amb més d’un segle de tradició firal.

Fira és motor econòmic i social, una de les millors plataformes per als negocis, la promoció comercial i del teixit industrial, la projecció internacional de les empreses, l’intercanvi de coneixement i l’atracció de talent. La seva aportació anual a l’economia de la ciutat i el seu entorn s’estima en més de 4.700 milions d’euros i més de 35.000 llocs de treball.

Cada any organitza i atrau esdeveniments que són referents internacionals en la seva especialitat (alimentació, tecnologia, salut, moda, automoció, producció industrial, etc.). Així mateix innova per fer créixer els seus salons i crear certàmens que responen a noves demandes socials i empresarials, i contribueix a que les empreses s’obrin a nous mercats amb la coorganització de fires a diferents països.

Una de les principals senyes d’identitat de Fira és donar suport als sectors productius, als professionals i als emprenedors, així com apostar per la innovació, el desenvolupament tecnològic i l’excel·lència en el servei.

Compta amb dos grans recintes firals que sumen prop de 400.000 m2 de superfície expositiva, una de les més grans d’Europa, i ofereix a expositors, organitzadors i visitants tots els recursos d’una institució moderna i eficient.

Des de novembre de 2021, Fira gestiona també el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), que amb els seus 100.000 m² de superfície i un centenar d’esdeveniments anuals, permet a la institució guanyar competitivitat, reforçar el seu posicionament internacional i realitzar una gestió integral dels tres principals recintes firals de la ciutat.

En el marc de la seva responsabilitat corporativa, desenvolupa una activitat basada en la sostenibilitat, el respecte pel medi ambient i el suport a diverses iniciatives socials amb el compromís ferm d’adoptar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la seva estratègia.

Òrgans de govern

Fira de Barcelona, fundada oficialment el 1932, és un consorci format per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Barcelona, que combina la titularitat pública amb una gestió empresarial autònoma.

Anar a Òrgans de Govern

Fira acull cada any més de 270 esdeveniments i un miler d’actes organitzats en el marc dels salons, que atrauen 30.000 empreses directes i representades, i prop de 2,5 milions de visitants de 200 països i territoris.

Disposa de dos recintes, Montjuïc i Gran Via, que sumen prop de 400.000 m² de superfície bruta expositiva. També gestiona el CCIB amb 100.000 m².

Fira de Barcelona ocupa un lloc destacat en el mercat firal internacional com a plataforma de negoci i coneixement, treballant des d’una triple perspectiva.

Fira al món

Ofereix els millors serveis logístics, tecnologia i atenció personalitzada perquè fires, congressos i actes siguin tot un èxit.

La nostra història

Fira de Barcelona acredita una llarga experiència que es remunta a les grans exposicions de 1888 i 1929. Constituïda oficialment el 1932, ha estat sempre reflex de l’activitat empresarial del país i dels canvis socials, aparador de les innovacions en els diferents sectors i motor de promoció econòmica i projecció internacional de les empreses.

Anar a La nostra història

Material d'interès

Si vol ampliar informació sobre l’activitat de Fira de Barcelona pot consultar les diferents publicacions.

Fira és un consorci format per:

Membre del patronat de:

Membre de:

Entitats col·laboradores: