La institució

Fira al món

Fira de Barcelona impulsa el negoci firal internacional per contribuir a la internacionalització de les empreses i exportar arreu del món la seva experiència organitzativa.

A més dels esdeveniments que celebra als recintes de Gran Via i Montjuïc i al CCIB, Fira de Barcelona està present a diversos països d’Europa, Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia on organitza esdeveniments col·laborant amb operadors locals, a través d’acords estratègics i societats filials.

Amb la seva presència als mercats internacionals, contribueix a donar suport a les empreses en la seva sortida a l’exterior i posa en valor la seva experiència en l’organització de salons de diversos sectors industrials i tecnològics. En aquest sentit, presta també serveis de consultoria a altres organitzacions i recintes firals.

La projecció internacional de Fira reforça el seu posicionament com una de les millors plataformes firals d’Europa i contribueix també a la promoció de la ciutat de Barcelona.

Fira coorganitza a l’exterior salons i esdeveniments d’èxit celebrats als seus recintes, adaptats a les necessitats de cada país, i promou també la participació d’expositors. Entre aquestes fires hi figuren les celebrades a l’Amèrica del Sud, Amèrica del Nord i Carib; Àsia i Orient Mitjà. 

Gràcies a la seva llarga experiència en el disseny d’estratègies per optimitzar el negoci firal, participa en la gestió de recintes d’altres països com el Centre d’Exposicions i Convencions de Doha, o de Nanchang a la Xina, entre d’altres.

Fira de Barcelona, amb una llarga experiència en el sector firal, ofereix serveis de consultoria estratègica a altres recintes i operadors de diversos països per a l’optimització dels seus models de negoci, espais i projectes firals.

Salons a l’exterior

Smart City Expo World Congress és el principal esdeveniment mundial de ciutats intel·ligents i referent en presentar solucions i iniciatives que ajudin a assolir un millor futur per a les ciutats i els ciutadans.

Els salons Alimentaria reuneixen la millor oferta en alimentació, begudes i gastronomia, atreuen als principals operadors del mercat i mostren les últimes tendències i avenços del sector agroalimentari.

  • Alimentaria & Horexpo Lisboa
  • Expo ANTAD & Alimentaria México

Conjunt de salons professionals vinculats a sectors en ple desenvolupament i creixement a Cuba, coorganitzats amb l’operador local Grupo Empresarial Palco, líder en organització d’exposicions al país caribeny i que gestiona el recinte firal Pabexpo.

+ 0

Els expositors i visitants als salons internacionals de Fira procedeixen de més de 200 països i territoris

0

Fira coorganitza 20 salons i esdeveniments a l’exterior i hi promou la participació
d’empreses del nostre país

0

La xarxa de 14 delegacions de Fira cobreix els principals centres econòmics mundials i compta també amb un important conjunt de col·laboradors arreu

Sectors
rellevants

Alimentació i hostaleria, ciutats intel·ligents, energies renovables, packaging, automoció i construcció, principals sectors protagonistes de la projecció exterior de Fira

Referent internacional

Incrementar la participació d’organitzadors, expositors i visitants internacionals és un dels objectius estratègics de Fira de Barcelona.

La presència internacional a les fires, congressos i esdeveniments celebrats als seus recintes crea oportunitats de negoci en nous mercats i genera activitat i ocupació en benefici de la ciutat i del territori.

Col·labora amb l’Instituto de Comercio Exterior (ICEX) i amb ACC1Ó de la Generalitat de Catalunya i és membre, així mateix, d’associacions internacionals que agrupen els principals recintes firals i entitats organitzadores d’esdeveniments: The Global Association of the Exhibition Industry (UFI), European Major Exhibition Centres Association (EMECA), International Congress and Convention Association (ICCA) i Asociación Internacional de Ferias de América Latina (AFIDA).

Fira realitza una tasca permanent d’informació i promoció a través de la seva xarxa de delegacions a 14 països i d’un conjunt de col·laboradors estesos arreu del món.