La innovació tèxtil i la moda texana per a la primavera-estiu 2016 arriben a Fira de Barcelona

Denim by Pemière Vision, el saló professional líder de la indústria tèxtil texana internacional, ultima els preparatius de la seva segona edició a Fira de Barcelona, que tindrà lloc els propers 19 i 20 de novembre en el recinte de Montjuïc. Un total de 98 expositors procedents de 20 països presentaran les darreres innovacions i tendències en tecnologia, fibres, teixits, colors, tractaments, talls, acabats i accessoris per dissenyar i confeccionar els “jeans”, que es portaran en la temporada primavera-estiu 2016.

El saló -que organitza l’empresa francesa Première Vision- enfoca totalment la seva oferta cap el mercat premium del denim, que cerca productes més elaborats i sofisticats. Estilistes, creatius, dissenyadors i representants de les principals marques internacionals de jeans i de firmes de luxe acudeixen a la fira per descobrir els darrers desenvolupaments tèxtils aplicables a les peces de roba texanes. En la passada edició, celebrada el maig a Barcelona, Denim by Première Vision va atraure 4.500 professionals, un 72% internacionals.

El 48% dels expositors són fabricants de teixit; un 23%, confeccionistes, “rentadors” i especialistes en acabats; un 22%, fabricants d’accessoris; un 4% productors de fibres i filadors i un 7% proveïdors de maquinària, desenvolupadors de tecnologia i organismes de promoció.

Pràcticament el 60% de les empreses participants procedeix de Turquia, Itàlia i El Marroc La resta de països representats són: Taiwan, Tailàndia, Pakistan, Índia, Alemanya, Hong Kong, Brasil, Dinamarca, EUA., Tunísia, França, Suïssa, Japó, Àustria, Portugal, Bèlgica i Espanya, que aporta 9 empreses.

En aquesta ocasió, la participació espanyola suma dues firmes que debuten al saló: Rsp51, productor de teixit denim ubicat a la Colònia Prat de Puig-reig, i Iberlaser, fabricant barcelonès de tecnologia làser. Hi seran acompanyats de tres grans fabricants tèxtils: Tavex (representada a través de la seva sucursal marroquina), Tejidos Royo i Textil Santanderina, així com per l’empresa valenciana Jeanología, especialista en tècniques i processos ecològics per aconseguir que las peces de roba texanes adquireixin un aspecte desgastat. Completen la llista d’expositors espanyols: Unitin-Industrias Morera, fabricant de fil de cotó índigo tintat amb els mateixos efectes que els clàssics jeans; Pinter Caipo, productor de sistemes per a la producció de fil especial i de solucions per a la gestió intel·ligent de la indústria tèxtil; i Etiquetas del Mediterráneo, especialitzada en tot tipus d’etiquetes per a la roba.

Texans amb més lycra i connexió escandinava
Així mateix, com a novetat, la firma suïssa INVISTA, propietària de la marca Lycra revelarà a la “comunitat denim” les seves últimes innovacions i la seva estratègia en el mercat europeu. Llibertat, moviment i comoditat són les tradicionals característiques que han definit aquesta fibra, a les quals ara s’afegeixen altres com el control i modelat de la silueta o una major resistència que poden aprofitar i adaptar els fabricants de teixit denim.

Per altra banda, en aquesta edició es materialitza l’acord de col·laboració entre la fira danesa de moda Copenhagen International Fashion Fair (CIFF) i Denim by Première Vision segons el qual tots dos salons sumen sinèrgies i intercanvien espai per ampliar els seus contactes comercials en el mercat del nord i del sud d’Europa, respectivament. D’aquesta manera, CIFF tindrà ja un estand per presentar l’estil i la moda escandinava davant la “comunitat denim” reunida a Barcelona mentre que, Denim by Première Vision hi serà present a Copenhague el proper mes de gener per connectar amb ensenyes escandinaves.

Les darreres tendències
En aquesta ocasió, sota el lema “Gangs of denim” i recreant una moderna, lúdica i artística atmosfera urbana, el saló obrirà novament la seva Àrea de Tendències on es donaran a conèixer les claus que marcaran les col•leccions en la temporada primavera-estiu 2016. Hi haurà tres zones diferenciades amb colors i decorats inspirats en els codis i estètiques denim que definiran la propera temporada. El saló, a més, inclou exposicions, espais informatius, de networking i descans.

Denim by Première Vision, de caràcter exclusivament professional, ocuparà el Palau núm. 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i romandrà obert de 9.30 a 18.30h.

Barcelona, 13 de novembre de 2014