Agustín Cordón, director general de Fira de Barcelona, premiat amb la Clau de Barcelona

El director general de Fira de Barcelona, Agustín Cordón, ha estat guardonat amb la Clau de Barcelona per la seva capacitat emprenedora, la seva trajectòria empresarial i la seva contribució a la projecció internacional de la ciutat. El premi, que atorga cada any el Club d’Amics de la Clau de Barcelona, s’ha lliurat avui en un acte a càrrec del president de Fira de Barcelona i de Freixenet, Josep Lluís Bonet, en presència del president de l’entitat, Joan Gaspart.

Durant la cerimònia, Bonet ha destacat “l’alt nivell de professionalitat, iniciativa, visió estratègica i capacitat d’avançar-se als reptes amb solucions creatives, així com les qualitats humanes” d’Agustín Cordón. També ha destacat la seva tasca per posicionar la institució barcelonina en un lloc de lideratge en el negoci firal. Cordón, per la seva banda, ha mostrat el seu agraïment per aquesta distinció, si bé ha recalcat que “l’èxit de Fira és de tot l’equip que treballa a la institució” amb el qual ha volgut compartir aquest reconeixement.

Des de 2004, Cordó, és director general de Fira de Barcelona, una de les institucions firals més importants d’Europa, i des de 2012 ocupa el càrrec de vicepresident de la Mobile World Capital Barcelona, on dirigeix l’estratègia i projectes per convertir la ciutat en l’epicentre mundial de la indústria de les tecnologies mòbils i digitals mitjançant iniciatives transformadores en diferents àmbits com el Emprenedoria, Educació, Salut, Smart living i Comerç.

En reconeixement a la seva trajectòria empresarial al capdavant de Fira de Barcelona al llarg d’aquesta dècada, Cordón ha rebut aquest guardó que té més de 40 anys d’història. En edicions anteriors, han rebut la distinció el president de Gas Natural Fenosa, Salvador Gabarró; el president de la multinacional Grifols, Víctor Grífols; el xef Ferran Adrià; la presidenta de la Fundació Francisco Godia, Liliana Godia; la presidenta de Codorniu, Maria del Mar Raventós; i el president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, entre d’altres.

Barcelona, 13 de novembre de 2014