Denim by Première Vision proposa tres àrees amb l’estètica texana per a la primavera-estiu 2016

A partir de demà dimecres, el recinte de Montjuïc es vesteix de blau indigotina amb la celebració del Denim by Première Vision, el saló líder per a la indústria tèxtil texana internacional que obrirà la seva segona edició en Fira de Barcelona. A més de l’oferta de un centenar d’empreses de 20 països, els visitants professionals, vinculats al mercat mundial del premium del denim, es trobaran amb tres àrees de tendències en les quals es presentaran les regles, codis i estètiques que marcaran la moda texana de la primavera-estiu 2016.
Siguint el lema “Gangs of denim” d’aquesta edició, els experts de moda de Première Vision -l’empresa organitzadora del saló- proposen tres zones diferenciades i complementàries amb el nom d’un clan, en les quals es presenen els colors, textures, formes i estils que marcaran la temporada. Aquestes àrees recullen tendències, oferint inspiració perquè estilistes, dissenyadors i representants de les principals marques construeixin les seves propies col·leccions.
A la primera àrea (“The burner crew”) regnen els teixits orgànics, reciclats i naturals. Es porten els colors clars, àrids, filtrats -com cremats pel sol-, i amb acabats ultrarentats. Lli, cànem i fibres brillants que embasten teixits fantasia i pigallats per crear jeans contemporanis amb formes augmentades i talls suavitzats.
A la segona (“The blue bast gang”) estalla radicalment el blau. Tall de sastreria amb formes esmerades que estilitzen la silueta tant masculina com femenina. Es proposen teixits sintètics i cenyits, fils fins i stretch. Els colors són plens o sobretintats, sumant tonalitats múltiples. Es porten els ratllats làser i les trames en diagonal ben marcades, mentre els plecs, cintures i estil ajustat confereixen a la peça de roba un aire de “vestit”.
Finalment, el darrer espai (“The crazy drifters”) recull la provocació i el contrast. Es cerquen imperfeccions i rentats explosius. Fibres flexibles (lyocell, viscosa) s’associen amb teixits lleugers (sedes, cotons i chambrays) contraposant colors ombrívol i rogencs. Solcs marcats i tonalitats sorprenents s’imposen a pantalons de tub i de muntar.
Arriben els jeans “tècnics”
Denim by Première Vision presenta les darreres innovacions en tecnologia, fibres, teixits, colors, tractaments, talls, acabats i accessoris per dissenyar i confeccionar “jeans” i altres peces de roba texana. En aquesta edició participen un total de 98 expositors de 20 països. El 60% de les empreses procedeix de Turquía, Itàlia i El Marroc. Per la seva banda, Espanya aporta 9 empreses al saló.
Entre les novetats en teixits, es generalitza el denim amb propietats tècniques. Jeans que regulen la temperatura i absorbeixen la humitat; que modelen la figura mentre es porten posats i que permeten, fins i tot, la pràctica esportiva extrema. En aquest darrer cas, el corredor de BMX Alberto Moyá farà una demostració de la darrera innovació tècnica del fabricant Tavex: el denim fitness.
Així mateix, el sector se suma a la sostenibilitat amb teixits que combinen fibres reciclades de cotó o fins i tot plàstic. Igualment, la tecnologia i els processos de rentat aplicats en la fabricació de peces denim cerquen reduir l’impacte ambiental.
Denim by Première Vision, de caràcter exclusivament professional se celebra des de demà fins el dijous, 19 de novembre, al Palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i romandrà obert de 9.30 a 18.30h.
Barcelona, 17 de noviembre de 2014
ACREDITACIONS DE PRENSA a través de la web
www.denimbypremierevision.com
o presencialment a l’accés principal del saló.