Bta reunirà més oferta i major representativitat sectorial

Bta. 2015 ha superat el nombre d’empreses expositores amb què va tancar la seva última edició, el 2012. El saló és, al costat de Hispack, la fira de tecnologia alimentària més gran que se celebrarà a Europa enguany, mostrant una àmplia oferta sectorial organitzada en els salons Tecnocárnica, Tecnoalimentaria i Ingretecno per donar servei a la indústria càrnia i alimentària en general, així com al sector de productes alimentaris intermedis.

Per satisfer al màxim les necessitats d’un comprador cada vegada més heterogeni, Bta 2015 ha ampliat la seva oferta expositiva amb la incorporació de maquinària i tecnologia per a la indústria làctia, conservera, del fred i neteja industrial, tractament de residus, processos logístics i solucions mediambientals per la indústria alimentària.

Bta. 2015 reuneix prop de 575 firmes de 30 països. Expositors nacionals i internacionals de reconegut prestigi configuren l’oferta global i transversal dels tres salons de Bta. Les grans firmes del sector de maquinària, la tecnologia i els ingredients i additius per a la indústria alimentària participen al saló per tal de presentar els seus últims models i llançaments.

Tecnocárnica, el saló locomotora

L’oferta de maquinària, tecnologia, equipament i subministraments per a la indústria càrnia es presenta a Tecnocàrnica. Aquest espai torna a ser el punt de trobada d’un sector que aposta per la innovació i la tecnologia més avançada amb l’objectiu d’oferir un alt nivell de prestacions i serveis perquè la indústria càrnia pugui millorar els seus processos productius i situar-se amb posicions de lideratge en el mercat internacional.

El saló es comporta com un autèntic sector locomotora de Bta., amb la presència de les firmes líders de maquinària i tecnologia per a la indústria càrnia.

Així, Tecnocàrnica reuneix prop de 245 companyies, entre les quals destaquen Intecal, Dordal, Equipos per Manutención y  Obres, GF Packaging España, Galp Energia España, Multivac Packaging Systems España, Roser Construccions Metàl·liques, Vaessen-Schoemaker Industrial, Haratek Importaketa, Mimasa, Industrias Fac, Carbomac, Lorenzo Barroso, Tecnotrip, Avelino Esgueva, Dinox o Josefa Estellés , entre d’altres.

El saló compta amb una oferta diversificada que va des de la tecnologia i equipament per a escorxadors i sales d’especejament per al tractament de la carn i derivats, fins a la presentació del producte final, passant pels processos de fred industrial o els sistemes d’higiene, seguretat i protecció mediambiental.

Tecnoalimentaria, la oferta global

Tecnoalimentaria és el gran aparador dels últims llançaments en solucions tecnològiques per a la millora dels processos de fabricació d’aliments, considerant aspectes com la traçabilitat, els sistemes de control de qualitat, la seguretat, la protecció mediambiental o la refrigeració industrial. Entre les seves empreses participants destaquen Abelló Linde, Controlsa, CBS-System Espanña, Danmix, Dibal, Inoxpa, Intecal, Italdibipack Iberia, Pierre Guerin Iberica, Técnica de Fluidos i SSI Schäfer Sistemas Internacional, Gea Westfàlia, Grup Epelsa, Perfinox i un pavelló de Dinamarca.

Ingretecno, ingredients de valor afegit

El sector d’ingredients, additius, aromes, enriquidors i productes alimentaris intermedis mostra a Ingretecno seu dinamisme i capacitat innovadora, alhora que posiciona al saló com un dels referents per al sector al sud d’Europa.

Ingretecno reuneix els principals fabricants de Productes Alimentaris Intermedis (PAI): ingredients especials, productes funcionals, additius alimentaris i naturals, enriquidors, aromes i sabors i enzims, coadjuvants tecnològics, laboratoris d’anàlisi i consultories tècniques.

Algunes de les firmes amb presència són Brenntag Química, Adpan Europa, Agricoat Natureseal, Altaquimica, DSM Espanya i Ecos Metique.

La investigació en la indústria de l’alimentació i begudes va cada vegada més de la mà de les empreses d’ingredients. En els últims anys, la demanda d’aliments funcionals, que contribueixen a prevenir o controlar malalties ha suposat un revulsiu únic per a aquest sector. Sota el paraigua de salut i benestar, la demanda de productes funcionals és la que més s’expandeix. De fet, segons dades del Grup Mintel, s’espera que el mercat global d’aliments funcionals creixi un 15% el 2015, arribant a un volum de vendes de més de 230 bilions de dòlars.

Al costat dels aliments funcionals, un altre eix important d’innovació en què està immersa la indústria alimentària són els productes anomenats free-from concept (sense gluten, sense lactosa …). Els estudis de mercat de Mintel assenyalen que el mercat d’aquest segment a Espanya passarà del 10 al 15% el 2015.

El sector mira al exterior
Factors com l’augment internacional de la demanda de productes alimentaris i la necessitat d’implementar tecnologies més eficients en termes de seguretat alimentària o vida útil dels aliments estan impulsant les exportacions de maquinària i tecnologia alimentària. Una indústria que dóna feina a prop de 8.000 persones a Espanya, amb una xifra de negocis estimada de més de 1.200 milions d’euros, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística.

Per la seva banda, el 90% dels associats a Amec Alimentec, la divisió de maquinària, tecnologia, ingredients i serveis per a la indústria alimentària d’AMEC, opta per l’exportació, activitat que arriba a un valor anual per sobre dels 300 milions d’euros. Europa és la primera destinació de les vendes de maquinària per a la indústria alimentària i representa el 40% de les exportacions globals, seguida d’Amèrica Llatina, amb el 23%, i Àsia amb el 15%.

La sortida exterior també està donant els seus fruits en la indústria alimentària. Les projeccions de FIAB apunten que es tancarà 2014 amb un creixement anual del 5,5% respecte a l’any anterior. Això suposaria un volum d’exportació superior als 23.700 milions d’euros i la consolidació del creixement de les exportacions molt per sobre de les del conjunt de l’economia espanyola, que va registrar un augment del 1,7%.

Barcelona, ​​abril de 2015