Hispack & Bta obren mercats internacionals al packaging i les tecnologies per a l’alimentació

En la seva tercera edició conjunta, Hispack & Bta posen el focus en la internacionalització. Enguany, els dos salons han doblat esforços i recursos per tal d´atreure un major nombre de compradors estrangers, oferint a les 1.250 empreses participants -el 35% d’elles internacionals- la possibilitat d’establir contactes comercials amb professionals de diferents països que puguin donar origen a noves exportacions.
Del 21 al 24 d’abril, Hispack & Bta seran un enorme centre de negoci, coneixement i networking per a les indústries del packaging i de les tecnologies per a l’alimentació, que comparteixen importants sinergies. Les dues fires esperen atreure prop de 35.000 visitants, un 10% d’ells procedent de fora d’Espanya.
El pla comú d’internacionalització d’Hispack & Bta busca compradors, distribuïdors i importadors de maquinària principalment en mercats europeus, Llatinoamèrica i l’àrea mediterrània, així com en països en creixement d’Àsia o Àfrica que poden suposar noves oportunitats per al packaging i la tecnologia espanyola per a la indústria alimentària. Les diverses accions de promoció directa han estat implementades per Amec i les delegacions exteriors de Fira de Barcelona. En total, més de 20 països en el punt de mira: Alemanya, França, Itàlia, Portugal, Mèxic, Brasil, Xile, Colòmbia, Veneçuela, Perú, Argentina, el Marroc, Algèria, Tunísia, Turquia, Egipte, Xina, Índia, Angola , Ghana, Malàisia i els països del Golf (Aràbia Saudita, Emirats Àrabs Units, Kuwait, Oman i l’Iran).
Més de 1.000 reunions de negoci
Aquest any, Hispack & Bta preveuen superar el miler de reunions de negoci entre expositors i professionals de 35 països que tindran lloc a l’International Business Center (IBC), ubicat al Pavelló 4 del recinte de Gran Via.
Per això, a més de les campanyes generals de captació de visitants estrangers que s’estan duent a terme en els països seleccionats, Hispack & Bta convidaran, a través del programa de “Hosted Buyers”, a uns 70 executius internacionals amb projectes de compra d´equipament, maquinària o tecnologia per a la indústria alimentària, de procés, etiquetatge o packaging, així com materials o elements d’envàs i embalatge. Aquests compradors vindran amb entrevistes tancades, per part de l’organització, amb empreses expositores.
De la mateixa manera, en el marc dels salons s’organitzaran missions comercials inverses amb delegacions procedents de l’Índia, Malàisia, Ghana, Angola i els països del Golf per a propiciar reunions de negoci.
Paral·lelament, més de 160 empreses internacionals participaran en diversos esdeveniments que incorporen trobades bilaterals i reunions empresarials. Es tracta del Med FoodTech Roadshow, coordinat per AMEC, que aportarà companyies del Magrib que  participaran al costat d´empreses europees en una jornada sobre negocis al sud de la mediterrània i en un espai de networking. De la mateixa manera, Hispack & Bta acollirà el Brokerage Event que promou ITENE, FIAB i l’Enterprise Europe Network i que reunirà proveïdors de packaging, procés alimentari i gestió de la innovació, així com firmes de la indústria càrnia, làctia i conservera de diversos estats de la Unió Europea.
D’altra banda, l’International Business Center comptarà amb una àrea de networking on s’oferirà assessorament personalitzat a tots els visitants internacionals d’Hispack & Bta i es duran a terme altres activitats com la jornada d’internacionalització -organitzada per FIAB, CDTI i ITYA- i la missió tecnològica d’AINIA.
El President del Comitè Organitzador d’Hispack, Javier Riera-Marsá es mostra convençut que aquesta edició d’Hispack & Bta marcarà “un punt d’inflexió per reprendre un creixement fort i sostingut de la demanda interna i serà una excel·lent plataforma perquè el packaging i les tecnologies per a la indústria de l’alimentació segueixin exportant i guanyin presència en el mercat global “.
Per la seva banda, el president del Comitè Organitzador de Bta, Llucià Casellas, destaca “la gran efectivitat dels programes d’internacionalització de la fira, que afavoreixen la realització d’un gran nombre de reunions de negoci i la generació d’operacions comercials nacionals i internacionals “.
Una aliança que creix
La suma d’Hispack & Bta la converteix en la tercera convocatòria ferial que se celebra a Fira de Barcelona només superada pel Mobile World Congress i Alimentaria. Ocuparà cinc pavellons del recinte de Gran Via i reunirà 1.250 empreses, un 6% més que fa tres anys. L’aposta per la internacionalització també es reflecteix en l’oferta, ja que més del 35% de les empreses expositores són estrangeres.
Hispack & Bta ofereix una de les principals plataformes de tecnologia i maquinària de la Unió Europea per a la indústria d’alimentació i begudes, principal sector consumidor de maquinària i de material d’envàs i embalatge. Així, aquesta doble cita firal mostrarà les diferents fases del producte alimentari, des de l’ingredient fins als equips i tecnologies per al procés de fabricació, passant per l’envàs i embalatge o la seva arribada al punt de venda.
Més concretament, Hispack concentrarà materials, tecnologia, processos, logística i solucions per a la fabricació i ús de tot tipus d’envasos i embalatges per a qualsevol sector industrial i de gran consum, no només per a l’alimentació, així com elements de Publicitat en el Lloc de Venda. Mentrestant, Bta. exhibirà maquinària i equips per a la indústria càrnia i alimentària general, i els últims desenvolupaments en ingredients i productes alimentaris intermedis.
Barcelona, abril de 2015