Pau Relat, nou president del Consell d’Administració de Fira de Barcelona

El Consell General de Fira de Barcelona ha acordat avui el nomenament de Pau Relat, conseller delegat del grup Mat Holding, com a nou president del Consell d’Administració en substitució de Josep Lluís Bonet, que ha estat al capdavant de la institució des del 2004. A més del president, s’ha aprovat la designació de quatre consellers d’aquest òrgan de govern, integrat en l’actualitat per nou membres.
D’aquesta manera, a més de Relat, s’incorporen Mar Alarcón, consellera delegada de SocialCar; Kim Faura, director general de Telefónica a Catalunya; Helena Guardans, presidenta de Sellbytell; i Manel Vallet, vicepresident executiu de Catalonia Hotels & Resorts. Els nous consellers substitueixen a Núria Basi, Enric Crous, Enrique Lacalle i Carles Vilarrubí que, un cop finalitzat el seu mandat, deixen de formar part del Consell d’Administració, en el qual romanen Pedro Fontana, vicepresident executiu del grup Emesa; Luis Conde, president de Seeliger i Conde; Miquel Martí, president de Moventia; i Agustí Cordón, conseller delegat del Grupo Zeta.
Pau Relat, llicenciat en Farmàcia i màster en Economia i Direcció d’Empreses per l’Iese Business School, és conseller delegat de Mat Holding, grup industrial que integra companyies de productes fitosanitaris per a cultius, reg agrícola i tractament i conducció d’aigua. Així mateix, presideix la comissió internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona; és des del 2011 vocal, en representació d’aquesta entitat, del Consell General de Fira, i des del 2018 president del Comitè Organitzador del saló Iwater.
El nou president ha agraït “l’excel·lent tasca de Bonet al capdavant de la institució, que s’ha posicionat com a referent en el mercat firal europeu i l’activitat de la qual té un important impacte econòmic i social a la ciutat de Barcelona i al conjunt del territori”. En aquest sentit, i després de posar en valor el treball realitzat per la plantilla de Fira, ha assenyalat que assumeix aquest repte “amb gran il·lusió i amb l’objectiu de seguir impulsant el creixement de la institució, el seu lideratge i expansió internacional, així com el seu important paper dinamitzador de les empreses, el teixit productiu, els emprenedors i la innovació”.
Projecte de país
Per la seva banda, Josep Lluís Bonet ha valorat “molt positivament” la seva etapa al capdavant de Fira de Barcelona i ha mostrat la seva “gran satisfacció” per finalitzar el mandat amb els millors resultats de la història de la institució que “avalen l’estratègia duta a terme durant anys que, amb visió de futur, li ha permès no només aguantar durant el període de crisi econòmica, sinó sortir reforçada i créixer, incrementant els seus ingressos, activitat firal i la seva presència a l’exterior”. Bonet ha subratllat que Fira és “un projecte de país, fruit del consens entre les institucions, l’empresariat i la societat, i un gran exemple de cooperació entre el sector públic i privat com a motor de bones iniciatives, i així ha de continuar”.
En aquest sentit, i després d’agrair el suport rebut durant aquests 14 anys, amb especial esment als treballadors de la institució i comitès organitzadors dels salons, ha desitjat “molta sort i encerts” al nou president i tots els membres del Consell d’Administració, i ha expressat el seu convenciment que “realitzarà una gran tasca al capdavant de l’organització per tal de continuar amb la seva senda d’èxits i lideratge”.
Barcelona, 14 de desembre de 2018