IoTSWC 2019 premia les solucions d’Eiffage-Bioservo, Cartesiam.ai-éolane, Zyfra-Suek i GFT

Eiffage juntament amb Bioservo Technologies; Cartesiam.ai amb éolane; i Zyfra amb el seu treball per SUEK han estat les empreses guanyadores dels IoT Solutions Awards 2019 que convoca l’IoT Solutions World Congress i que reconeixen els millors projectes internacionals desenvolupats en l’àmbit de l’internet industrial en el darrer any. Es tracta d’un guant biònic que prevé el dolor muscular associat al maneig manual de maquinària, un software per a integrar fàcilment la intel·ligència artificial en qualsevol dispositiu IoT i una mina totalment automatitzada amb robòtica, IoT i IA. Així mateix, la solució desenvolupada per GFT que mesura el comportament dels conductors al volant per actualitzar les pòlisses d’assegurances ha estat el millor testbed d’aquesta cinquena edició que se celebra fins demà al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Com a millor solució per a la indústria, ha estat guardonada la firma francesa Eiffage, en associació amb Bioservo Technologies que han desenvolupat “Iron Hand”, un guant biònic que combina robòtica i IoT per facilitar les activitats del treballador, reduir les tensions físiques associades al maneig manual de maquinària i prevenir el dolor muscular o articular. El grau de reducció o enfortiment muscular varia del 25% al ​​86% segons el treball i la freqüència de les operacions de manipulació.

El premi a la tecnologia més innovadora ha estat per a “NanoEdge AI”, creada per les companyies gala Cartesiam.ai i éolane. Es tracta d’un programari que permet a qualsevol desenvolupador d’IoT integrar fàcil i instantàniament funcions d’aprenentatge automàtic en la seva solució sense tenir cap coneixement en intel·ligència artificial.

En la categoria de millor solució per a la transformació de negocis, el premi ha recaigut en “Intelligent Mina”, un projecte complex desenvolupat per Zyfra per SUEK, principal companyia productora de carbó i energia de Rússia, que converteix la mineria en una activitat d’alta eficiència, segura i automatitzada gràcies a les tecnologies de robòtica, IA i IOT. La solució proposada incorpora camions pesats autònoms, una infraestructura minera amb portes automàtiques, semàfors i sistema de transmissió de dades, centre de control amb llocs de treball d’operadors remots i servidor amb FMS per a robots per administrar i optimitzar el treball.

Els IoT Solutions Awards també han concedit un guardó al millor dels 10 testbeds exposats aquest any a l’IoT Solutions World Congress. Per al jurat la solució mereixedora del premi ha estat presentada per la multinacional alemanya GFT. Es tracta d’una demo sobre com l’arquitectura Data Streaming en el núvol permet analitzar els hàbits de conducció en temps real per poder personalitzar les assegurances de l’automòbil. Aquesta aplicació sobre el cotxe connectat és un exemple de com un major coneixement del client pot transformar els models de negoci.

Les empreses finalistes en aquesta edició dels IoT Awards han estat Vodafone pel seu desenvolupament juntament amb Mencap; nanolöck per a Thales, Fraunhofer; itc IoT-Seebot per a la Municipalitat de RioTercero; Zyfra per a Godrej & Boyce, i Tata Consultancy Services.

L’acte de lliurament dels IoT Solutions Awards ha tingut lloc al recinte firal de Gran Via en un acte que ha reunit als principals representants empresarials i tecnològics de l’internet de les coses industrial de l’àmbit internacional. L’edició d’enguany ha estat patrocinada per IoTopia, Global Platform.

Barcelona, 30 d’octubre de 2019

Fotos del lliurament de premis aquí

Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 25 41
mdherranz@firabarcelona.com