Barcelona Industry Week confirma la digitalització industrial com una realitat imparable

La transformació digital de la indústria ja és una realitat ineludible i en ple desenvolupament. Així ho ha confirmat la Barcelona Industry Week, organitzada per Fira de Barcelona, que tanca aquesta tarda una nova edició en la qual s’han mostrat múltiples solucions que ja s’apliquen en processos productius en un moment clau per la coincidència de diferents tecnologies disruptives. Els set certàmens que han conformat la Barcelona Industry Week: IoT Solutions World Congress, Blockchain Solutions World, AI & Cognitive Systems Forum, Industry From Needs to Solutions, Max, Barcelona Cybersecurity Congress i Ayri11, han aplegat al recinte de Gran Via 550 empreses, 600 ponents i uns 25.000 visitants.

El director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, ha subratllat l’èxit d’aquesta plataforma firal: “durant tres dies Barcelona ha tornat a ser aparador de les principals tecnologies i solucions que estant impulsant la transformació digital de la indústria”. En aquest sentit, afegeix que “ha mostrat nombrosos casos d’èxit d’ IoT, impressió 3D, intel·ligència artificial, manufactura avançada o blockchain, confirmant que la digitalització no és el futur, és el present. Una realitat on milions de màquines i dispositius connectats ja estan canviant els processos productius de diferents sectors econòmics i creant nous models de negoci”.

Així, IoT Solutions World Congress (IOTSWC), el major esdeveniment internacional dedicat a l’internet industrial, ha reunit 350 expositors, amb els principals proveïdors mundials de solucions d’IoT, intel·ligència artificial i blockchain i nombroses startups, així com un àrea amb 10 bancs de proves d’aplicacions reals i disruptives. La vessant congressual ha comptat amb 300 conferenciants que han parlat del nou valor de l’IoT, no des de la connectivitat sinó des de l’habilitat de combinar i interpretar dades de diferents fonts.

Conjuntament amb IOTSWC, han tingut lloc dos esdeveniments monogràfics sobre blockchain i intel·ligència artificial: Blockchain Solutions World (BSW) i AI & Cognitive Systems Forum (AI&CS) que han tractat qüestions com l’ús de blockchain i les tecnologies d’aprenentatge automàtic en la millora de processos en industrials, en l’àmbit de la salut, en el transport connectat o en la lluita contra el canvi climàtic.

De la seva banda, Industry From Needs to Solutions ha agrupat 150 empreses, amb especial pes de l’àrea de màquina eina, que han mostrat les principals novetats en maquinària industrial, a més de companyies d’automatització i robòtica, motlles i matrius, impressió 3D, nous materials, connectivitat i dades, i disseny i serveis.

També en el marc d’Industry, s’han celebrat quatre esdeveniments que han posat l’èmfasi en el coneixement: Max, Barcelona Cybersecurity Congress, In(3d)talks, i Ayri11 que han reunit 150 experts i professionals per debatre sobre manufactura avançada, els grans reptes de la seguretat industrial a la xarxa, la fabricació additiva, i la robòtica.

Barcelona, 31 d’octubre de 2019

Fotografies de IOTSWC 2019

Fotografies de Industry From Needs To Solutions 2019

Albert Sas – Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 23 78 – 2541
asas@firabarcelona.com
mdherranz@firabarcelona.com