La primera edició de Smart City Expo Doha afronta els grans reptes de les ciutats intel·ligents

La ciutat de Doha serà la seu de la propera edició de Smart City Expo a l’Orient Mitjà. El principal esdeveniment sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents explicarà els desafiaments que suposa la creació d’aquest tipus d’urbs i, sota el lema “Ciutats intel·ligents segures”, abordarà les millors propostes per a desenvolupar-los. El certamen, organitzat per Fira de Barcelona i el Ministeri de Transport i Comunicacions de Qatar, es celebra del 30 al 31 d’octubre en el marc de QITCOM 2019, un dels esdeveniments de referència sobre tecnologia.

La cimera abordarà temes relacionats amb el desenvolupament de les ciutats i la sostenibilitat com el transport, les infraestructures i els espais públics; però també aspectes relacionats amb la tecnologia i la seguretat com el Big Data, el blockchain, les regulacions de privacitat, la ciberseguretat i la protecció de dades. A més, mostrarà alguns exemples de projectes de ciutat intel·ligent al país com Msheireb Downtown Doha o Lusail Smart City.

Amb l’objectiu de conèixer noves iniciatives i experiències, experts de tot el món mostraran als assistents els projectes que s’estan implementant i es van a dur a terme en països dels 5 continents. A més, podran connectar amb altres professionals del sector, intercanviar coneixements i generar sinèrgies amb empreses nacionals i internacionals.

Entre les autoritats presents en l’esdeveniment destaquen Paul Kagame, president de la República de Rwanda; Hassan Al-Sayed, ministre de Transport i Comunicacions de Qatar; així mateix, hi participaran més de 50 ponents durant el congrés, entre les quals figuren personalitats com; Andrés de Lleó, CEO de hyperloop Transportation Technologies; Kristin Lovejoy, directora global de Ciberseguretat a Ernest & Young; Michael Steep, director executiu del Centre d’Enginyeria de Stanford; Andy Purdy, director de seguretat en Huawei; o Mikko Hypponen, director d’investigacions de F-Secure, entre d’altres.

Projecció internacional

Smart City Expo Doha forma part de l’estratègia d’internacionalització de Smart City Expo World Congress (SCEWC), la principal cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona. Juntament amb Doha, la xarxa d’esdeveniments Smart City Expo també presenta congressos regionals a Atlanta (Estats Units), Curitiba (Brasil), Kyoto (Japó), Buenos Aires (Argentina) i Mèxic. La novena edició de Smart City Expo World Congress se celebrarà del 19 al 21 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.