INDUSTRY From Needs to Solutions amplia la seva oferta amb nous sectors i quatre congressos

INDUSTRY From Needs to Solutions, el saló sobre indústria 4.0 que organitza Fira de Barcelona, creix en la seva quarta edició incloent nous sectors i augmentant la seva oferta de coneixement. El certamen comptarà amb una zona expositiva amb 150 empreses participants i la celebració de quatre congressos amb 150 experts, així com un espai per al networking i una àmplia oferta de tallers i activitats. INDUSTRY se celebrarà del 29 al 31 d’octubre al recinte Gran Via de Fira de Barcelona en el marc de la Barcelona Industry Week.

Amb l’objectiu de cobrir tota la cadena de valor i aportar solucions de fabricació intel·ligent, INDUSTRY incorpora en la seva quarta edició set àrees que integren els següents sectors industrials: màquina eina, connectivitat i dades, impressió 3D, automatització i robòtica, motlles i matrius, nous materials, i disseny i serveis. Per donar resposta a aquest creixement, el saló es trasllada al pavelló 3 del recinte de Gran Via.

L’àrea expositiva ocuparà un ampli espai on les empreses participants mostraran als visitants les seves novetats en productes, serveis, aplicacions i solucions de tot l’àmbit industrial. Així mateix, els expositors oferiran un ampli programa amb tallers, exhibicions i activitats diverses.

Segons el director d’INDUSTRY, Miquel Serrano, “en aquesta nova edició consolidarem el camí iniciat l’any passat incorporant nous sectors industrials”. I és que per a Serrano “el fet que Catalunya concentri una quarta part de la indústria espanyola i el moment que viu el sector, immers en la revolució 4.0, fa més necessari que mai un saló com el nostre, amb un caràcter encara més industrial”.

Max, principal novetat

A part de la zona d’exposició, en aquesta edició l’esdeveniment posarà especial èmfasi en la vessant del coneixement, donat que integrarà en la seva oferta fins a quatre congressos: Max, IN (3D) TALKS, Barcelona CYBERSECURITY Congress i Ayri11.

En la vessant del coneixement, la incorporació més destacada d’aquesta edició és Max, un congrés que se centrarà en els beneficis concrets de la manufactura avançada en els àmbits d’eficiència, producte, negoci i talent. L’esdeveniment, dirigit a directius que estan estudiant abordar la transformació digital en les seves empreses, comptarà amb prop de 40 conferenciants de companyies líders com DHL, Roche Diagnostics, Fluidra, Siemens, Damm, Seat, Cisco, Frit Ravich, Microsoft o PwC i una quinzena de ponències on s’abordaran temàtiques com la logística, la sostenibilitat, els productes intel·ligents, entre d’altres.

Els avenços de la fabricació additiva es visualitzaran a IN(3D)TALKS, on empreses usuàries d’aquesta tecnologia donaran a conèixer als visitants com estan implantant la impressió 3D en sectors com l’aeronàutic, industrial, automoció i salut. Destaquen ponents participants d’empreses com RUAG Aerospace, companyia que ha fabricat en 3D una peça de la propera missió que viatjarà a la Lluna; Sauber, que explicarà l’entrada de la Fórmula 1 al món de la fabricació additiva; o Roland Berger, que exposarà l’estat actual d’implementació d’aquesta tecnologia.

Ciberseguretat en la indústria 4.0

Per la seva banda, Barcelona Cybersecurity Congress centrarà la seva segona convocatòria a la ciberseguretat en l’àmbit industrial, les solucions, el negoci i la governança. El certamen que tindrà lloc del 29 al 31 d’octubre al pavelló 3 del recinte de Gran Via, preveu la participació de 60 ponents, entre ells representants de Telefonica, Tata Communications o Microsoft, que debatran sobre la implementació de solucions en ciberseguretat en un entorn multinube, protecció de dispositius mèdics o noves eines per prevenir els robatoris d’identitat en serveis financers.

INDUSTRY From Needs to Solutions tornarà a acollir el lliurament dels premis Reshape que premiaran les dues millors propostes en les categories tecnologia wearable i producte intel·ligent. La gala es farà el 31 d’octubre i consistirà en un fòrum on els 22 finalistes presentaran els seus productes al jurat que seleccionarà els dos guanyadors.

Entre els finalistes hi ha un teixit fet amb llavors que germina amb el temps; una màscara antipol·lució que s’activa a través de la veu; roba fabricada amb bioplàstics; peces que interactuen amb música; un vestit de neoprè fet amb grafè a prova de mossegades de tauró; una sabata feta d’una sola peça; un casc de bici que es refrigera automàticament; un wearable que detecta i avisa alts nivells de radiació, pol·lució, UV i contaminació d’aigua; o una màscara que impossibilita el reconeixement facial.

Per la seva banda, Ayri11, el congrés sobre automatització i robòtica industrial continuarà fomentant els vincles professionals entre empreses i joves talents del món universitari i la formació superior.

Reunions entre empreses

INDUSTRY From Needs to Solutions comptarà amb diversos programes i accions de B2B en què els expositors podran mantenir reunions exclusives amb compradors de primer nivell, tant nacionals com internacionals.

De la mà de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​se celebrarà la B2B European Technology Buyers Programme, trobades de negocis entre empreses expositores del sector i compradors europeus d’impressió additiva i fabricació avançada, procedents de països com Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Portugal, República Txeca o Regne Unit, amb demandes específiques del sector. Els compradors pertanyen a sectors d’automoció, aeronàutica, robòtica, energies renovables, salut, metge, ferroviari i mobilitat urbana.

INDUSTRY compta amb el suport del Consorci de la Zona Franca com a main partner i la col·laboració de Leitat, Tecnalia i IAM3DHUB com a partners estratègics, i forma part de la Barcelona Industry Week, plataforma firal que reunirà del 29 al 31 d’octubre simultàniament al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona set esdeveniments relacionats amb la transformació digital de la indústria. Se sumen a aquesta gran cita IOT Solutions World Congress, Blockchain Solutions World i AI & Cognitive Systems Fòrum.

Dossier disponible aquí

Albert Sas

932332378

asas@firabarcelona.com