Fira de Barcelona, capital europea dels aliments “sense”

Els dies 4 i 5 de juny té lloc Free From Food Expo, l’únic saló europeu especialitzat en productes “sense” per a persones amb al·lèrgies o intoleràncies als aliments. Celebra la seva tercera edició al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

El certamen reuneix proveïdors i fabricants d’aliments i begudes sense gluten, sense lactosa, sense greixos, sense sal i sense additius, procedents de diversos països com el Regne Unit, els Estats Units, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Austràlia i Israel.

A més de presentar els últims productes en aquest camp, que ha experimentat un important creixement en els darrers anys, Free From Food Expo inclou un complet programa de conferències amb la participació d’experts de primer nivell. En la seva edició de 2014, celebrada a Brussel·les, hi van participar més de 125 expositors i va rebre la visita de més de 1.500 professionals de 34 països.

Segons l’Associació Espanyola de Persones amb Al·lèrgia a Aliments i Làtex, hi ha 17 milions de ciutadans a Europa, gairebé dos milions a Espanya, amb algun tipus d’al·lèrgia alimentària.

Barcelona, maig de 2015