Fira de Barcelona acollirà el 2018 Gastech, l’esdeveniment més gran del món del sector del gas

Fira de Barcelona acollirà la 30a edició de Gastech, el saló més important del món especialitzat en gas natural i gas natural liquat (GNL), que tindrà lloc del 17 al 20 de setembre de 2018 en el recinte de Gran Via. Després de les seves tres últimes convocatòries a Àsia, l’esdeveniment torna a Europa amb el suport de les principals empreses energètiques del país. Espera reunir 600 expositors i més de 20.000 professionals del sector.
Gastech, de caràcter biennal i organitzat per dmg events global energy, comptarà en la seva edició espanyola amb la col·laboració de Sedigas (Associació Espanyola del Gas) i el suport del consorci format per les companyies Enagás, Gas Natural – Fenosa i Repsol.
Durant quatre dies, l’esdeveniment, que coincidirà l’any 2018 amb el 45è aniversari de la seva creació el 1972, congregarà la indústria del gas i del GNL mundial per presentar solucions innovadores, generar negocis, intercanviar idees i establir nous contactes. A més de la zona expositiva amb la presència de 600 empreses, comptarà amb un destacat programa de conferències.
Els organitzadors de Gastech han decidit tornar a Europa gràcies a la recuperació del sector del gas al continent i han escollit Barcelona pel seu posicionament internacional no només dels seus recintes firals i capacitat organitzativa en grans esdeveniments, sinó pels seus atractius turístics, gastronòmics i culturals reconeguts arreu del món, així com per les seves connexions de transport, capacitat hotelera i serveis.
Per al president de Sedigas, Antoni Peris, “acollir la 30a edició de Gastech a Espanya serà tot un plaer, ja que és una esdeveniment molt rellevant per tractar problemes que afecten el sector del gas i el GNL. A més, la creació recent d’un mercat organitzat de gas a Espanya, Mibgas, i la seva voluntat d’esdevenir un centre europeu de GNL deixa entreveure un futur prometedor per a aquesta indústria”.
Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha recalcat “la importància d’haver aconseguit atreure un saló d’aquestes característiques i dimensions, tant pel que representa per a la ciutat i el seu entorn com per a les grans companyies del sector del país. Reforça a més l’estratègia de la institució de continuar acollint esdeveniments de primer nivell internacional”.
Segons les previsions de Gastech, les importacions europees de GNL creixeran el 2017 por segon any consecutiu després d’un període de declivi entre 2011 i 2015.
Barcelona, 22 de febrer de 2017