El saló de moda vaquera Denim by Première Vision augmenta un 45% els seus visitants a Fira de Barcelona

El saló professional líder de la indústria de la moda vaquera Denim by Première Vision ha tancat la seva primera edició a Fira de Barcelona amb 4.479 visitants, el que suposa un augment del 45% respecte a la convocatòria del maig de l’any passat celebrada a París.

El 72% dels visitants del saló han estat internacionals, entre ells estilistes, creatius, dissenyadors i representants de les principals marques de jeans i de firmes de luxe a la cerca de les col·leccions denim més exclusives per a la temporada tardor-hivern 2015-2016.

Amb un 70% del total, Europa és la regió que més assistents ha aportat, registrant, alhora, un increment del 35% respecte a l’edició de maig de 2013. Els visitants procedents d’Alemanya han augmentat un 34%, els d’Itàlia un 32% i els d’Espanya un 28%. També s’ha apreciat un interès creixent de professionals del nord d’Europa i Escandinàvia, mercats especialitzats en denim Premium.

Paral·lelament, la visita de professionals d’Amèrica del Nord ha registrat una progressió significativa del 33%, així com la de països mediterranis com Turquia (+68%), Tunísia i El Marroc.

Aquesta 14ena edició de Denim by Première Vision ha acollit 100 expositors, un 5% més que la de primavera de fa un any, procedents de més de 20 països. El saló ha mostrat la tecnologia, els darrers desenvolupaments i el coneixement de les principals empreses del món que fabriquen, tallen, cusen, renten i etiqueten peces de roba en denim, el teixit estrella de la moda casual i un bàsic de qualsevol armari.

El 45% dels expositors participants han estat fabricants de teixit per al segment d’alta gamma; un 23%, confeccionistes, “rentadors” i acabats; un 22%, fabricants d’accessoris; i un 10% proveïdors de maquinària, productors de fibra i desenvolupadors de tecnologia.

El país amb la representació d’empreses més gran ha estat Turquia (31%), seguit d’Itàlia (20%), El Marroc (9%); Pakistan (7%) i Espanya (6%). Així mateix, en el saló han participat empreses de Hong Kong, Tunísia, França, Brasil, Tailàndia, Japó, Alemanya, E.U.A., Taiwan, Suïssa, Portugal, Mèxic, Índia, Bèlgica i Àustria.

La propera edició del Denim by Première Vision, que és un esdeveniment bianual, tindrà lloc el 19 i 20 de novembre també al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Barcelona, 26 de maig de 2014