Denim by Première Vision, esdeveniment de la indústria del denim, deixa París i es trasllada a Fira de Barcelona

Fira de Barcelona acollirà l’any vinent Denim by Première Vision, el saló professional líder del Denim que fins ara se celebrava a París, dedicat als diversos aspectes del sector de la roba texana. La primera edició en la institució firal barcelonina se celebrarà al recinte de Montjuïc els dies 21 i 22 de maig de 2014 i la segona al novembre, després d’haver arribat a un acord amb Première Vision S.A, organitzador de l’esdeveniment. L’edició d’hivern d’enguany, que té lloc els dies 27 i 28 de novembre al Halle Freyssinet, és l’última que es realitza a la capital francesa.
Chantal Malingrey, directora de Denim by Première Vision, assenyala que l’elecció de Barcelona respon a la vocació internacional del saló que pretén dirigir-se a professionals de diferents països i consolidar el seu paper de referent mundial: “calia un lloc que correspongués als valors i als codis d’una comunitat tan particular com la del denim”. En aquest sentit, ressalta que “Barcelona és una ciutat dinàmica , jove i cosmopolita, una capital amb valors inspiradors, creatius i audaços en termes d’art, moda i estil de vida”.
Per la seva banda, per al director d’Expansió de Fira de Barcelona, Pere Camprubí, aquesta fita “s’emmarca dins de l’estratègia de la institució d’acollir esdeveniments de referència de primer nivell. En aquest cas , -afegeix-, Fira ha volgut apostar per un saló innovador i dinàmic, al servei d’un sector tan arrelat al nostre país com és el tèxtil, un certamen amb unes perspectives de creixement importants que, amb el nostre posicionament i experiència, podem potenciar “.
Sobre Denim by Première Vision
L’esdeveniment creat el 2007 a París consta de dues edicions cada any -un al maig i una altra al novembre -, reuneix fabricants, confeccionistes, proveïdors d’accessori , etc. de més de 20 països i serveix per conèixer les tendències de les pròximes temporades i introduir nous conceptes per a les futures col·leccions. Els teixits, les tecnologies d’avantguarda, qualitat i acabats, l’últim en colors i les perspectives de mercat formen part de la diversitat de qüestions que aborda el saló.
En l’edició de 2012 el saló va reunir 95 expositors, el 95 % dels quals eren internacionals, i més de 3.000 visitants, un 72% internacionals. L’edició actual se celebra fins demà a la capital francesa i serà l’aparador de les tendències en la roba texana que es durà a la temporada primavera -estiu 2015 i que tindran com a inspiració la cultura tattoo. Segons els organitzadors, aquest sector genera actualment 51.000 milions d’euros en vendes a tot el món i s’espera que el 2018 ascendeixi fins als 56.000 milions d’euros .
Barcelona,  27 de novembre 2013