Agustín Cordón, director general de Fira, deixa la institució per assumir un nou repte professional

El fins ara director general de Fira de Barcelona, ​​Agustín Cordón, deixarà la institució el proper mes de novembre per assumir nous reptes professionals com a conseller delegat del Grup Zeta, després d’una dilatada i exitosa trajectòria que ha contribuït de manera significativa a l’expansió i projecció de Fira en el context firal internacional, així com al seu posicionament com a rellevant actiu econòmic i ciutadà.

Des de la seva incorporació a Fira al setembre de 2004, Cordón ha pilotat amb eficàcia i lideratge el creixement experimentat per la institució, en particular durant els últims anys marcats per la crisi econòmica, amb una estratègia centrada en potenciar els salons propis, la captació de grans esdeveniments internacionals i l’impuls de la presència a l’exterior, en un marc d’acreditada solvència financera i de reputació, i d’estrets vincles amb les administracions i associacions sectorials.

En aquest sentit, Cordón destaca “l’important suport cap a la meva gestió”mostrat tant per les tres institucions presents al Consell General de Fira – Ajuntament de Barcelona, ​​Generalitat de Catalunya i Cambra de Comerç de Barcelona – com pel Consell d’Administració, encapçalat pel seu president, Josep Lluís Bonet, així com del Comitè Executiu i la plantilla de la institució. “Ha estat per a mi – ha dit- un orgull i una gran satisfacció personal i professional haver pogut dedicar tots aquests anys a una gran institució com és Fira, ja que m’ha permès no només desenvolupar una feina apassionant sinó també envoltar-me d’un equip molt professional, a més de col·laborar amb àmbits molt diversos de l’economia i la societat”.

Per la seva banda, el president del Consell d’Administració, Josep Lluís Bonet, ha subratllat que al llarg d’aquests anys “Agustín Cordón sempre ha tingut una clara visió estratègica de la dimensió de Fira i del paper que havia de jugar en un món cada vegada més globalitzat i competitiu. He tingut el privilegi – ha dit-d’haver pogut comptar amb la seva col·laboració en l’impuls d’una institució que avui és referent a Europa, un operador global i també un projecte de país”.Bonet ha ressaltat així mateix la tasca de Cordón com a vicepresident de la Mobile World Capital Barcelona (MWCB) i especialment “la seva indiscutible aportació a la renovació fins al 2023 de la celebració a la ciutat del Mobile World Congress”.

Destacada trajectòria professional
Agustín Cordón, de 52 anys, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB), té un postgrau de l’IESE Business School i el graduat en el Programa del Global Management per Executive CEO de la Wharton School (Philadelphia), la China Europe International Business School (CEIBS) de Xangai, la ISE Business School de Sao Paulo i l’IESE de Barcelona.

Va iniciar la seva carrera professional a la firma Ernst&Young, compaginant l’auditoria amb la funció de consultor, per, anys més tard, incorporar-se a la multinacional americana Anheuser Bush on va tenir diversos càrrecs tant a Espanya com als Estats Units. Després d’ocupar llocs de responsabilitat a les empreses Earthgrains, Sara Lee i Bimbo, el 2004 va ser nomenat director general de Fira de Barcelona, ​​posició que compaginava des del 2012 amb la de vicepresident de la MWCB. És tanmateix membre del Comitè Executiu de la Cámara de Comercio de España.

Fira de Barcelona va obtenir el 2014 els millors resultats de la seva història, amb uns ingressos de 152,6 milions d’euros, un 30% més que el 2013 i del 32% en relació a 2012, exercici comparable per raons de calendari firal. L’Ebidta va ser de 19,8 milions, molt superior als 11 milions registrats en els dos anys anteriors.

En les properes setmanes el Consell d’Administració de Fira designarà la persona que substituirà Agustín Cordón al capdavant de la institució firal.

Barcelona,  6 d’octubre de 2015