100 empreses líders participaran a la primera edició a Barcelona del Denim By Première Vision

Denim by Pemière Vision, el saló professional capdavanter de la indústria del denim que fins l’any passat se celebrava a París, arriba a Fira de Barcelona amb més oferta que mai. Del 21 al 22 de maig, un centenar d’expositors i empreses líders del sector, procedents de més de 20 països, participaran a la cita internacional de referència del sector de la roba texana per mostrar les darreres innovacions. En una enigmàtica atmosfera inspirada als locals clandestins de l’era de la “llei seca” a l’Amèrica dels anys 20, aquesta edició del saló bianual donarà a conèixer les noves tendències que marcaran la moda vaquera en la temporada de tardor-hivern de 2015 i 2016

Després de 13 exitoses edicions a París, Denim by Première Vision arrencarà el proper maig al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, amb una convocatòria que aplegarà innovació, creativitat i una selecta oferta dels líders del sector al mercat internacional del denim.

L’organització ha aconseguit incrementar un 5% la seva oferta respecte a la darrera edició parisenca. Es preveu que participin 100 expositors, dels quals un 45% seran productors de teixit; un 23% confeccionistes, “rentadors” i acabats; un 22% fabricants d’accessoris; i un 10% fabricants de maquinària, productors de fibra i desenvolupadors de tecnologia, entre d’altres professionals.

El certamen reunirà, així, les més influents  empreses de la producció i fabricació mundial del denim, un 95% de les quals procedeixen de més de 20 països. En destaca la participació de Turquia, amb un 31% dels expositors, Itàlia (20%), El Marroc (9%) i Tunísia (3%), així com la participació de Japó, Índia, El Pakistan, Hong Kong o Brasil.

L’esdeveniment celebra dues edicions anuals, una al maig i una altra al novembre. La propera que acollirà Fira de Barcelona serà l’aparador de les tendències de la roba texana que es portaran durant la temporada tardor-hivern 2015-16. A la darrera convocatòria que va tenir lloc a París hi van anar 3.000 visitants, un 72% internacionals.

Segons els organitzadors, aquest sector genera anualment 51.000 milions d’euros en vendes arreu el món i s’espera que el 2018 creixi fins els 56.000 milions.

Barcelona, 9 d’abril de 2013