Unprecedented Virtual Forum posa el focus en la digitalització de la indústria

Què és una gigafactoría? Com s’apliquen tecnologies com els digital twins, el 5G, la Intel·ligència Artificial o el blockchain a el sector industrial? Quins són els grans reptes de les Smart Factories? Aquestes són algunes de les preguntes a les quals donarà resposta una nova edició d’Unprecedented Virtual Fòrum, el cicle de webinars organitzat pels salons Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast de Fira de Barcelona, ​​que tindrà lloc del 25 al 28 de maig amb l’objectiu d’estimular la digitalització de la indústria.

Unprecedented Virtual Forum comptarà en aquesta edició amb experts i responsables d’empreses i institucions com Siemens, Schneider Electric, Henkel, Orange, Eurecat, Tecnalia o Mobile World Capital, que mostraran casos reals i compartiran experiències i projeccions de la implementació de les noves tecnologies en la indústria, així com iniciatives i processos emmarcats en l’àmbit de la transformació digital.

El cicle començarà el dia 25 de maig amb els webinars que analitzaran l’impacte dels digital twins (bessons digitals), les gigafactories i les Smart factories. Els anomenats bessons digitals permeten connectar el món online amb el món real a través de simulacions per elaborar models virtuals tant de serveis com de productes i processos. Per poder aprofundir en les seves aplicacions en la indústria, aquesta sessió comptarà amb la participació de Roberto Sandoval, product manager de Siemens; Asier Porres i Jon Leguina, del departament tècnic de l’empresa basca Saltoki; i Aitor Corchero, analista de dades en el centre tecnològic Eurecat en una jornada moderada per Diego Galar de Tecnalia.

La segona sessió tractarà de l’expansió de les gigafactories, necessàries per a la fabricació de bateries de liti per a automòbils elèctrics, i de les Smart factories, fàbriques que apliquen l’automatització i la digitalització per ser més eficients. Sota la moderació de Joan Sansaloni, de l’agència catalana Acció, hi participaran Jaume Carreras, especialista en transformació digital a Henkel Ibèrica; i Sergio Vidal, director de vendes d’Automatització de Processos de Schneider Electric.

El dia 26, s’analitzarà l’impacte en el sector químic de la tecnologia 5G, clau per al desenvolupament de la indústria 4.0 i la intel·ligència artificial, en una jornada que compta amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona i en la qual participaran, entre d’altres, el vicerector d’Innovació i Transferència del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Francisco Medina; el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Dani Marco; o el director d’5G de Mobile World Capital Barcelona, ​​Eduard Martín.

El tractament de les dades en sectors industrials crítics com el químic i la digitalització en la logística i el manteniment industrial per crear una indústria 4.0 centraran el webinar del dia 27. Així, en la primera sessió moderada pel director de ciberseguretat i blockchain de Tecnalia , Óscar Lage, es debatrà sobre els avantatges que aporta l’aplicació de la cadena de blocs a la indústria amb la participació d’experts com David Belgoff, cap de l’àrea de ciberseguretat i blockchain a Funditec-Leitat i Juan Antonio Torreiro, gerent d’adquisicions a Orange.

El segon webinar abordarà com la indústria tradicional es pot convertir en una indústria més eficient amb la seva digitalització, cosa que suposa una millora de la gestió empresarial, en controlar-se els processos i planificar la producció, entre altres qüestions, amb les intervencions de David Comellas, conseller delegat de la startup catalana AEInnova; Eckhard Roos, cap del segment de processos industrials de la multinacional alemanya Festo; Isaac Pérez, cap de dades de el Grup TSK de Gijón; i de Joan Sansalvador, membre del departament de solucions logístiques de l’empresa líder en ciències de la vida Telstar, amb la moderació de Francesc Cortés, investigador sènior en robòtica de Leitat.

El cicle finalitza el dia 28 amb la jornada sobre Intel·ligència Artificial com a element clau per a la millora de les aplicacions en l’àmbit de la indústria amb la participació de David Reifs, cap de tecnologia i informació de la consultora tecnològica Seidor, i Gabriel Anzaldi, director de la unitat de sistemes de gestió intel·ligents de centre tecnològic Eurecat.

Aquesta nova edició de Unprecedented Virtual Forum compta amb el patrocini de Festo i Schneider Electric i amb el suport de l’agència Acció de la Generalitat de Catalunya, així com amb la col·laboració de la Federació Empresarial de la Química Espanyola (FEIQUE) i de Tecnalia i Leitat com a partners estratègics.

Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast
Unprecedented Virtual Forum forma part de la sèrie de trobades online que Fira de Barcelona està organitzant com a cita prèvia als seus salons Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast que tindran lloc de manera presencial al recinte de Gran Via el pròxim mes de setembre. La digitalització és un dels grans pilars sobre els quals s’assenten aquests tres esdeveniments firals que, en la seva edició de 2021, tenen com a principal objectiu oferir solucions funcionals i pràctiques que ajudin les empreses en la seva transformació digital per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Inscripcions:
http://www.expoquimia.com/transformacion-digital