Obertes les inscripcions per participar als Premis Liderpack 2021 de packaging i PLV

Ja s’ha obert el termini per inscriure envasos, embalatges i solucions de Publicitat en el Lloc de Venda (PLV) als Premis Liderpack 2021 que convoquen Graphispack Associació i el saló Hispack de Fira de Barcelona. Aquest concurs reconeix el packaging més innovador, creatiu, sostenible i funcional fabricat a Espanya durant el darrer any, així com els més originals i efectius treballs i materials de PLV que s’utilitzen en els establiments comercials per promoure la compra. Hi poden participar fabricants, agències de publicitat i branding, dissenyadors i marques, així com estudiants d’universitats i escoles de disseny.

Considerats els guardons de packaging i PLV ​​més importants d’Espanya, els Premis Liderpack posen en valor envasos, embalatges, etiquetes, sistemes de dosificació o processos de packaging per a productes adreçats al consumidor final o a sectors industrials, així com solucions de PLV per al comerç. Els estudiants competeixen en la categoria “Disseny Jove” a través dels Premis Nacionals de Disseny i Sostenibilitat de Envàs i Embalatge que organitza el Clúster d’Innovació en Envàs i embalatge, els guanyadors i finalistes dels quals concorren automàticament als Liderpack.

Com a exemple de la innovació que mou a la indústria espanyola del packaging i la PLV, els treballs guanyadors d’un Liderpack destaquen per la utilització de materials i processos sostenibles, l’estalvi de costos, la funcionalitat i optimització de l’experiència d’ús, el disseny i la potència de la imatge gràfica, així com les millores introduïdes en la cadena logística i la distribució.

Categories a concurs

Els treballs a concurs s’han d’haver fabricat a Espanya el 2020 i primer semestre de 2021.

En l’especialitat de packaging s’estableixen 13 categories: begudes; aliments; farmàcia i parafarmàcia; electrònica, imatge i so; salut i bellesa; productes per a la llar; premium pack (mitjana i alta gamma); logística i distribució; innovació en procés de packaging o maquinària; “Save food” (envasos que eviten el malbaratament alimentari); miscel·lània (packaging per a la resta de sectors); millor projecte o iniciativa enfront de la Covid-19; i disseny jove.

Per la seva banda, en l’àmbit de la PLV, s’estableixen 8 categories: begudes, aliments, farmàcia i parafarmàcia; electrònica, imatge i so; salut i bellesa; producte per a la llar; miscel·lània i disseny jove. Els guanyadors en aquesta categoria reben el Liderpack-PLV POPAI Award, guardó reconegut per SHOP! l’Associació Global de Màrqueting i Retail, representada a Espanya per POPAI Spain, que opera a 45 països i que confereix a aquests treballs una major visibilitat en el mercat exterior.

Així mateix, s’atorgarà un Premi Especial Liderpack de Sostenibilitat en Packaging al treball que sobresurti en ecodisseny, ús de materials i processos respectuosos amb el medi ambient. De la mateixa manera, el jurat -format per experts i professionals de la publicitat, el màrqueting, el disseny i la indústria- concedirà, entre tots els premiats amb un Liderpack, la distinció “Best in Show” (el millor del concurs) als dos treballs més destacats del certamen en els apartat de packaging i PLV.

Representants espanyols en el concurs mundial

Un dels grans atractius dels Premis Liderpack és l’exclusiva connexió internacional que estableixen amb els concursos mundials WorldStars for Packaging i World Student Awards, que organitza cada any la World Packaging Organisation (WPO). A aquests certàmens només poden concórrer treballs d’envàs i embalatge i projectes d’alumnes d’universitats i escoles de disseny que hagin resultat guardonats abans en els seus respectius països amb un premi reconegut per la WPO que en el cas d’Espanya són els Liderpack.

En aquest sentit, és el jurat dels Liderpack qui selecciona, entre els guanyadors de l’apartat de packaging, els envasos que representaran Espanya en el concurs mundial gràcies a el patrocini de Graphispack Associació i el saló Hispack de Fira de Barcelona. En el cas del certamen mundial per a estudiants participen automàticament tots els guanyadors de la categoria de “Disseny Jove” de packaging.

Les empreses interessades a presentar la seva candidatura als Premis Liderpack 2021 tenen temps fins al 26 de setembre per inscriure els seus treballs través del web http://www.premiosliderpack.com. Un cop emplenat aquest procediment, els projectes s’hauran de presentar físicament entre el 27 i el 30 de setembre de 2021 a Fira de Barcelona.

En l’última edició dels Liderpack celebrada el 2020 van concórrer prop d’un centenar de treballs i es van concedir 35 guardons (13 en l’especialitat de packaging, 14 en l’apartat de PLV, sis a “Disseny Jove” i dos a la categoria especial ” iniciatives enfront de la Covid-19 “). Així mateix, amb l’aval dels Liderpack, el packaging espanyol va obtenir tres premis en el concurs mundial WorldStars for Packaging 2021 fallat el passat mes de desembre. A més, per segon any consecutiu, un projecte espanyol es va endur la plata en els WorldStar Student Awards, el concurs mundial de disseny d’envàs per a alumnes d’universitats i escoles de disseny.

Sobre Graphispack Associació i Hispack

Graphispack Associació és l’entitat empresarial que des de fa més de 40 anys agrupa les principals empreses subministradores de packaging, impressió i de retail d’Espanya i que promou i col·labora activament en l’organització dels salons Hispack i Graphispag de Fira de Barcelona. L’entitat representa a l’Associació Espanyola del Packaging i a l’Associació de retail POPAI Spain que també impulsen la convocatòria dels Premis Liderpack.

Per la seva banda, Hispack és el saló de referència per a la indústria espanyola de l’packaging, el procés i la logística i una de les primeres d’Europa en la seva especialitat. De periodicitat triennal, celebrarà la seva propera edició adaptada a l’actual conjuntura del 19 a el 22 d’octubre de 2021 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, entitat organitzadora de l’esdeveniment, en coincidència amb la fira de tecnologia Alimentària FoodTech.

Barcelona, 20 de maig de 2021

Maria Dolors Herranz
Tel. 93 233 25 41
mdherranz@firabarcleona.com