Sónar, 20 anys de música electrònica en estat pur

Fira de Barcelona es transforma en l’escenari del Sónar, un dels majors festivals de música electrònica i art multimèdia del món que enguany celebra el seu 20è aniversari. En aquesta edició, que té lloc del 13 al 15 de juny, estrena el recinte de Montjuïc com a seu diürna i manté la seva programació de nit al recinte de Gran Via.

Durant 19 anys, el Sónar de Dia ha tingut com a emplaçament al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). El seu trasllat a partir d’aquest any a Montjuïc permet comptar amb espais més amplis i escurça distàncies amb el Sónar de Nit.

El festival celebra el seu 20è aniversari amb concerts de grans estrelles com Kraftwerk, Pet Shop Boys, Derrick May, Matthew Herbert i Laurent Garnier. Destaquen també les sessions de música de ball de la mà d’artistes com Lindstrom & Terje, Skrillex, Diplo, Paul Kalkbrenner, Justice djs, Modeselektor djs o Major Lazer, entre molts altres.

En aquesta convocatòria, neix Sónar +D, espai que reuneix més de 2.500 professionals de les indústries creatives i tecnològiques procedents de 1.400 empreses de 50 països. L’objectiu és promoure la creativitat, la tecnologia, la innovació, la música i els negocis amb workshops, instal¿lacions interactives, demos i presentacions de productes. Aquesta iniciativa compta amb la col¿laboració de la Mobile World Capital.

A més dels concerts, l’oferta artística del Sónar inclou projeccions de pel¿lícules i exhibicions d’obres d’art multimèdia i de tecnologies experimentals.

En els 20 anys del festival, Sónar Barcelona han rebut més de 1,2 milions de visitants de tot el món i més de 7.000 artistes.

Barcelona, juny de 2013