La indústria firal mundial es reuneix a Barcelona

Barcelona acull des d’avui i fins el proper divendres, 10 de febrer, la primera edició de la Global CEO Summit, cimera internacional organitzada per la UFI (The Global Association of the Exhibition Industry) i l’empresa Tfconnect que congrega una cinquantena de directius de les principals organitzacions de fires i congressos del món. Fira de Barcelona, una de les institucions firals més importants d’Europa, és patrocinadora d’un esdeveniment amb el qual es pretén posar en valor la contribució de les fires com a motor econòmic i social.
La Global CEO Summit, que neix de la fusió de la UFI CEO Fòrum i el Tfconnect’s Gobal Event Summit, reunirà a l’Hotel W Barcelona els màxims dirigents d’organitzacions firals, centres de congressos i operadors d’esdeveniments de 30 països com, a més de Espanya, Alemanya, Aràbia Saudita, Austràlia, Bèlgica, Xina, Emirats Àrabs Units, Estats Units, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hong Kong, Índia, Indonèsia, Itàlia, Israel, Kosovo, Líbia, Oman, Polònia, Regne Unit, Rússia, Singapur, Sud-àfrica, Suècia, Suïssa, Tailàndia, Turquia i Qatar.
La cimera compta amb un complet programa de conferències i sessions per abordar les tendències i els reptes de futur de la indústria mundial d’esdeveniments que, precisament, des de 2016 ja té el seu Dia Internacional: el 2017 serà el 7 de juny. D’aquesta manera, es reconeix la contribució d’aquest sector a l’economia i la societat: cada any se celebren 31.000 fires al món, sumant en conjunt més de 260 milions de visitants i 4,4 milions d’expositors que ocupen 124 milions de metres quadrats, el que equival a 30.000 camps de futbol. La indústria firal genera un impacte econòmic de 100.000 milions d’euros i dóna feina a 680.000 persones, segons la UFI.
Per la seva banda, Fira de Barcelona, la institució firal líder a Espanya i referent a Europa, genera un impacte econòmic anual de més de 2.600 milions d’euros i 40.000 llocs de treball, a més d’aportar un important valor social. El 2016 va facturar 165 milions d’euros, els millors resultats de la història de Fira amb la celebració de 120 fires, congressos i esdeveniments corporatius nacionals i internacionals amb un important pes dels certàmens professionals, industrials i tecnològics.
Barcelona, 8 de febrer de 2017