Fira reactiva la seva presència exterior amb esdeveniments a Cuba i altres països

Fira aterra de nou a Cuba per celebrar Alimentos Cuba 2.0, l’esdeveniment Internacional d’Alimentació, Begudes i Tecnologia Alimentària del país caribeny que tindrà lloc fins dijous al recinte firal de Pabexpo de l’Habana i es converteix així en el primer gran esdeveniment internacional celebrat a l’illa des de la pandèmia. Es tracta d’un dels quatre salons que realitzarà en aquest país a més d’uns altres sis que la institució firal coorganitza a l’exterior, com les edicions d’Smart City Expo a Brasil o Mèxic, amb l’objectiu afavorir l’obertura de nous mercats a les empreses europees i contribuir a la reactivació econòmica local.

Organitzat per Fira de Barcelona juntament amb el grup firal local Palco, i amb el recolzament dels ministeris de la Indústria Alimentaria, Comerç Interior, Comerç Exterior i Inversió Estrangera, Agricultura i la Cambra de Comerç de la República de Cuba, Alimentos Cuba 2.0 afronta la seva tercera edició amb 135 empreses, provinents de més de 15 països i una agenda d’activitats amb més de 30 propostes, entre conferències, presentacions de productes i degustacions.

L’esdeveniment vol afavorir la generació de negocis amb l’illa d’empreses d’arreu del món. Així, 70 d’aquestes companyies són estrangeres de països com Argentina, Brasil, Espanya, Estats Units, França, Itàlia, Mèxic, Països Baixos, Polònia, Suïssa, Uruguai, Xile o Xina. Inclou empreses de la indústria agroalimentària de sectors com la maquinària i tecnologia agroalimentària, fruites i verdures, productes carnis i del mar, begudes, productes ecològics, congelats, olis, lactis, dolços i confiteria o càtering.

En línia amb el context de major obertura econòmica del país, el saló desenvoluparà un fòrum d’inversió per tal de captar capital internacional amb 250 rondes de negoci entre expositors i compradors i una setantena de projectes valorats en més 800 milions d’euros.

El director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero assegura que “Alimentos Cuba 2.0 és un exemple de com enguany estem reactivant l’estratègia internacional de Fira  amb l’objectiu d’ajudar a les empreses a obrir mercats i d’ aportar valor als països on operem a través de la nostra experiència i coneixement”.

Estratègia a Cuba i Smart City Expo arreu
Des de fa més de 10 anys l’expansió del negoci internacional de Fira forma part de la seva estratègia per tal de contribuir a la internacionalització de les empreses i exportar arreu del món la seva experiència organitzativa.

En aquest sentit, a través de l’aliança entre Fira de Barcelona i el grup empresarial Pabexpo, Fira Cuba és la plataforma oficial d’entrada del negoci internacional al mercat cubà. Després de l’aturada obligada a causa de la pandèmia, aquest any s’ha reprès l’activitat amb l’organització de quatre salons, a banda d’Alimentos Cuba 2.0, el passat mes d’abril va celebrar Fecons, Fira de la Construcció, i prepara ja Energías Renovables Cuba (22-24 de juny) i Transporte i Logística (27-29 de setembre).

L’aposta per l’activitat a l’exterior de la institució firal es completa amb les edicions locals d’Smart City Expo World Congress, el certamen líder mundial sobre ciutats intel·ligents de Fira de Barcelona, com la celebrada el passat mes de març a Curitiba (Brasil), Smart City Expo Latam (Mèxic); Smart City Expo Shanghai (Xina), Smart City Expo Doha (Qatar); i ExpoAntad Alimentaria (Mèxic) que va tenir lloc la setmana passada.