Fira de Barcelona aterra a Xina amb la gestió de dos recintes firals internacionals

Fira de Barcelona ha assumit la gestió de dos recintes firals a la Xina, a les ciutats de Xuzhou i de Nanchang, refermant així la seva estratègia d’expansió a l’exterior amb l’entrada en un mercat estratègic per a la reactivació econòmica com és l’asiàtic. Les dues instal·lacions han reiniciat la celebració de salons aquest mes de juny, tornant així a l’activitat després d’una nova aturada al país a causa de la pandèmia, i preveuen celebrar més de 40 esdeveniments fins a finals d’any.

Fira de Barcelona arriba amb força al mercat firal xinès amb la gestió de dos recintes internacionals: Xuzhou Greenland Huaihai International Expo Center i Nanchang Greenland International Expo Center. Ho fa de la mà d’una de les principals empreses constructores del món amb qui ha subscrit una joint venture, Greenland – Fira, per dissenyar i impulsar recintes firals en el aquest país en els propers anys.

Així, tot i que Fira ja ha coorganitzat anteriorment alguns esdeveniments a Xina i al continent asiàtic, ara  serà l’encarregada de gestionar, tan a nivell comercial, tècnic, com logístic i operatiu, uns recintes que sumen prop de 240.000m² de superfície expositiva en conjunt i que s’han projectat com a eines claus pel desenvolupament econòmic de les seves ciutats i el territori.

Les dues instal·lacions tornen a celebrar salons després de la recent aturada causada per una nova onada de Covid a la Xina i preveuen organitzar una quarantena d’esdeveniments aquest any. El primer d’ells, el Saló Internacional de l’Automòbil, celebrat del 2 al 5 de juny a Nanchang, s’ha sumat al reinici de les fires a tot el país, amb eficients mesures de prevenció.

El recinte, que ocupa 170.000m², enguany té previst celebrar 25 salons, entre ells l’Exposició d’Equipament i Material de Laboratori (agost), el Saló i Conferència Nacional de Medicina Tradicional Xinesa i el Saló Internacional de la Indústria de les Comunicacions i l’Electrònica (octubre), així com la Fira Nacional d’Equipament i Tecnologia per a l’Educació, considerat un dels més importants de la Xina. Amb una població de més de 5 milions de persones, Nanchang és una ciutat del sud-est del país amb una gran tradició agroalimentària i una creixent indústria vinculada a sectors com l’automobilístic, el tèxtil, la química, o l’electrònica, entre d’altres.

De la seva banda, el nou recinte de Xuzhou, inaugurat a finals de 2021, que compta amb 66.000m² de superfície expositiva i es preveu que arribi als 136.000m2 en properes fases, acollirà una quinzena de salons. Els més destacats són de l’àmbit de les noves tecnologies aplicades a l’automoció i la mobilitat urbana, la màquina-eina, l’equipament mèdic i tecnologies per a la salut, o la seguretat i l’equipament d’emergència, entre d’altres. Ubicada al centre-est de la Xina, Xuzhou té més de 8,5 milions d’habitants i és un enclavament estratègic per la seva bona connectivitat per carretera i tren amb les províncies de Henan i Shandong, la ciutat portuària de Lianyungan i el centre econòmic de Shanghai.

El director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero, ha destacat que “la gestió dels dos recintes internacionals consoliden Fira com a actor rellevant en un mercat estratègic com el xinès i refermen la seva estratègia d’impuls de l’acció exterior amb l’objectiu d’oferir oportunitats de negoci a empreses que volen obrir nous mercats. A més, iniciem aquest camí en un moment crucial en què s’estan tornant a celebrar fires arreu del país”.

Igualment, la joint venture Greenland- Fira està dissenyant un nou recinte firal de més de 100.000m2 a la ciutat xinesa de Shangqiu que es preveu que pugui entrar en funcionament a partir del 2024. Ubicada a l’est del país, es tracta d’una ciutat que ha experimentat un important creixement els últims anys i ara compta amb més de 7,8 milions d’habitants. Es troba en una confluència de vies fèrries principals, fet que la posiciona com un important node de transport regional.

Nous salons, noves oportunitats
L’aposta per l’activitat a l’exterior també s’està potenciant amb l’organització aquest 2022 d’11 salons en diversos països del món. Les edicions exteriors d’Smart City Expo World Congress, el certamen líder mundial sobre ciutats intel·ligents que organitza Fira de Barcelona, i els esdeveniments coorganitzats amb el Grupo Empresarial Palco al recinte de Pabexpo de la Habana, a Cuba, protagonitzen aquesta estratègia.

D’aquesta manera, durant el primer semestre de l’any s’han celebrat Alimentos Cuba 2.0, Fecons i Energías Renovables (Cuba), Smart City Expo Curitiba (Brasil), Smart City Expo Doha (Qatar), Smart City Expo Latam Congress i ExpoAntad Alimentaria (Mèxic). I properament ho faran Transporte i Logística (Cuba), Smart City Expo USA (Miami), Smart City Expo Santiago del Estero (Argentina) i Smart City Expo Shanghai (Xina).

A més, hi ha nous projectes en estudi tant per coorganitzar esdeveniments com per a la gestió de recintes  arreu del món. Des de fa més de 10 anys l’expansió del negoci internacional de Fira forma part de la seva estratègia per tal de contribuir a la internacionalització de les empreses i exportar arreu del món la seva experiència organitzativa.

Barcelona, juliol de 2022

Albert Sas Gimeno
932332378
asas@firabarcelona.com