Fira de Barcelona acollirà el Global Public Transport Summit el 2023

Barcelona serà seu del Global Public Transport Summit l’any 2023, el congrés sobre transport públic més important del món que tindrà lloc al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. La ciutat ha estat escollida per la Unió Internacional de Transport Públic (UITP), organitzadora del certamen, per la seva competitivitat i experiència en la gestió de grans esdeveniments, així com per ser referent en transport públic i polítiques de desenvolupament urbà.

La candidatura de Barcelona, ​​que s’ha imposat a les altres dues finalistes -Brussel·les i Dubai-, s’ha presentat amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Renfe, Barcelona Convention Bureau i Fira de Barcelona.

El Global Public Transport Summit és un congrés i fira que se celebra cada dos anys amb la participació de les grans empreses i indústries del sector de tot el món. La seva última edició va tenir lloc a Estocolm (Suècia) el 2019 i va reunir 2.718 participants de 81 països a la zona congressual i 474 expositors de 46 països i més de 15.000 visitants a l’espai expositiu. La propera convocatòria està prevista per a desembre de 2021 a Melbourne.

Per al director general de Fira de Barcelona, ​​Constantí Serrallonga, “la celebració del Global Public Transport Summit permetrà a la ciutat convertir-se en capital mundial del transport públic, fet que reforçarà el seu posicionament com a destinació de grans certàmens internacionals que generen impacte econòmic i social”.

La UITP és una organització creada el 1885, que agrupa més de 1.800 empreses i associacions de transport públic de 100 països. Amb seu a Brussel·les i amb més de 16 delegacions arreu del món, lidera iniciatives de transport públic modern, eficient i sostenible.

Barcelona, 22 d’octubre de 2020

Departament de Comunicació
sbilurbuina@firabarcelona.com