El Saló del Caravaning creix en oferta i espai i es prepara per la seva edició més gran

El Saló Internacional del Caravaning afronta la seva 34a edició amb més espai expositiu i empreses participants, evidenciant així el bon moment que viu el sector. El certamen ocuparà més de 36.000m² i comptarà amb 130 companyies expositores que mostraran més de 700 vehicles i les principals novetats del sector, amb l’objectiu que els aficionats d’aquesta modalitat de turisme puguin gaudir de la major oferta comercial del moment a Espanya.

En consonància amb les principals tendències del sector, la 34 edició del Saló internacional del Caravaning, que organitza Fira de Barcelona del 12 al 20 d’octubre als pavellons 3 i 4 del recinte Gran Via, reforça la seva aposta per les autocaravanes i campers (furgonetes adaptades amb espai per a llits, cuina i lavabo) ampliant el seu espai expositiu, juntament amb l’oferta d’accessoris que també creix de manera notable.

D’aquesta manera, el sector dedicat a les autocaravanes ocupa més de 26.000m² i compta amb 27 empreses expositores, 4 més que en l’edició anterior. Les principals marques del sector participaran en aquesta edició, entre elles Adria, Benimar, Bürstner, Carado, Caravelair, Comanche, Dethleffs, Elnagh, Fendt, Frankia, Hobby, Hymer, Knaus, Illusion, Laika, Mercedes, Pilot, Rapido, Rimor, SEA, Sterckeman, o Volkswagen.

L’eclosió de les furgonetes camper es torna a reflectir un any més sent la segona àrea que més creix en superfície expositiva, guanyant 1.000m² respecte a l’edició de 2018, amb un total 4.100m². Igualment significatiu és l’increment de l’espai destinat als accessoris que ocuparà prop de 2.500m², pràcticament el doble que l’any passat.

Vehicles tot terreny i tendes de luxe

A part de conèixer les principals novetats i tendències, els visitants del Saló Internacional del Caravaning podran gaudir de cinc espais temàtics amb activitats per a tots els gustos: Barcelona Overland, Glamping, Carvaning Kids, Travelvaning i Gastrovaning.

Per segon any, Barcelona Overland oferirà una mostra temàtica d’autocaravanes 4×4 i d’accessoris. Serà un espai ambientat en un escenari exòtic, amb sorra, palmeres, rius i roques, que comptarà amb una vintena de vehicles off road, entre tot terrenys, remolcs, furgonetes, camions i pick-ups reconvertides aptes per a tot tipus de terrenys i condicions.

Entre elles, la nova gamma E6 d’Iveco Daily 4×4 que destaca per la seva major amplitud, així com el retorn de la versió furgó. Luxer Camper Car exhibirà un camió Mercedes Unimog tot just acabat d’arribar d’una llarga travessia per Sud-Amèrica, així com diversos vehicles amb tracció integral camperitzats.

L’apartat d’accessoris disposarà de tendes de sostre capaces de resistir vents de fins a 120km/h i 100% impermeables o mobiliari modular amb espai per a cuina, pica, nevera i emmagatzematge en un únic bloc instal·lable en qualsevol cotxe en tan sols 5 minuts.

De la seva banda, la zona Glamping exposarà una gran yurta, l’habitatge de les societats nòmades de Mongolia. Al seu voltant, estaran exposats una quinzena de càmpings que ofereixen propostes de glamping, combinant les comoditats d’un hotel de cinc estrelles amb la sensació de llibertat i d’aventura de l’acampada a l’aire lliure.

Propostes familiars i gastronòmiques

La 34a edició del Saló Internacional del Caravaning també oferirà un programa d’activitats per a tota la família a la zona Caravaning Kids. Durant els dos caps de setmana, al pavelló 5 els més petits de la família podran alliberar adrenalina al parc d’escalada amb dues partets verticals, un pont de cordes i una tirolina; posar a prova el seu equilibri, força i destresa, en el circuit d’agilitat; o bé, comprovar la seva capacitat d’orientació en la gimcana. La proposta més relaxada arribarà de la mà de Lego que habilitarà un espai dins un autobús escolar on jugar amb seva nova gamma de productes que combina el tradicional joc de construcció amb la realitat augmentada.

Els esperits més aventurers gaudiran d’un programa de xerrades i conferències a l’àrea Travelvaning on diversos testimonis compartiran experiències viatgeres, mentre que Gastrovaning oferirà una selecció de les millors propostes gastronòmiques a bord de food trucks d’estètica vintage.

El Saló Internacional del Caravaning compta amb la col·laboració de ASEICAR, l’Associació Espanyola de la Indústria i el Comerç del Caravàning, i de GREMCAR (el Gremi d’Empresaris de Caravàning de Catalunya).

Albert Sas

932332378

asas@firabarcelona.com