Fira de Barcelona, seu del congrés de gastroenterologia més important d’Europa

UEG Week, el congrés més important d’Europa especialitzat en trastorns digestius, torna per tercera vegada a Fira de Barcelona, després de celebrar les edicions del 2015 i 2017. En la seva convocatòria de 2019, que té lloc del 19 al 23 d’octubre, compta amb un programa científic de primer nivell i espera congregar més de 12.000 experts de 100 països al recinte de Gran Via.

La trobada, organitzada per la United European Gastroenterology (UEG), dóna a conèixer els últims avenços en prevenció, diagnòstic i tractament de malalties digestives i hepàtiques, a través de la cirurgia, oncologia gastrointestinal i endoscòpia.

Organitza un complet programa congressual i formatiu amb més de 200 sessions científiques, 1.000 conferències i la presentació de més de 400 estudis mèdics. A més té una zona expositiva amb l’oferta de més de 140 empreses.

Els trastorns de l’aparell digestiu segueixen sent una de les principals causes d’hospitalització i mortalitat a Europa. Segons un estudi publicat recentment per la UEG, milions d’europeus estan en risc de patir malalties digestives cròniques, com càncer, i patologies relacionades amb la intolerància al blat i l’obesitat, a causa d’una mala alimentació, especialment per la ingesta d’aliments ultraprocessats i greixos trans, com refrescos, dolços i menjars preparats congelats, entre d’altres. L’estudi indica que un augment del 10% de la proporció d’aliments ultraprocessats a la dieta s’associa amb un increment del 12% del risc general de patir càncer.

Barcelona, ​​octubre de 2019