XD Young Fest, el nou festival jove d’experiències multimèdia

Els joves i adolescents (a partir dels 12 anys) tenen aquestes festes una cita ineludible a l’XD Young Fest, el nou festival d’oci i experiències multimèdia de Fira de Barcelona que se celebra del 27 de desembre al 4 de gener al recinte de Montjuïc. El certamen compta amb nombroses propostes de tecnologia, esports extrems, gaming, música electrònica i noves tendències urbanes.

Una de les activitats estrella és l’Audi Mind Race, un espectacular circuit electrònic que permetrà conduir una rèplica de l’Audi R18 e-tron quatro amb el poder de la ment. També destaquen els simuladors de Fórmula 1, els tornejos de bàsquet amb smartballs i wearables i les activitats de realitat virtual.

Els que vulguin experimentar emocions fortes i descarregar adrenalina han de visitar el territori X-Sports amb més de 4.000 m2 de pistes i circuits indoor d’skate, scooter, Bmx o patins en línia. En aquest espai hi ha àrees d’iniciació i també per a professionals, on competiran destacats riders com Joan Galcerán (skate), Yuri Botelho (patins en línia), Bernat Via (Bmx) o Javi Trepat (Scooter), entre d’altres.

També causarà furor l’skimboard, un nou esport semblant al surf, en el qual s’utilitza una taula per lliscar sobre una fina capa d’aigua; el bubble football, una activitat pionera a Espanya que consisteix a jugar a l’esport rei dins d’una bombolla gegant; el làser combat; un circuit de karts elèctrics; i un rocòdrom amb tirolina.

A més, s’organitzen tallers de djs, sessions de música electrònica, espectacles de percussió i danses urbanes, concerts, conferències amb YouTubers i zones de gaming on es disputarà la final de la League of Legends, entre moltes altres activitats.

Barcelona, desembre de 2014