Watify, la campanya de la UE per a la transformació tecnològica s’uneix a la Barcelona Industry Week

Els salons Expoquimia, Equiplast, Eurosurfas i IN(3D)USTRY de Fira de Barcelona organitzaran, en col·laboració amb la plataforma Watify, els dies 3, 4 i 5 d’octubre tres trobades de matchmaking per al foment de la transformació digital i tecnològica del sector industrial europeu. Els esdeveniments, que formen part del programa d’actes organitzats en el marc de la Barcelona Industry Week, giraran al voltant dels nous materials sostenibles i avançats, circuits impresos en 3D i la química verda i estarà oberts a visitants i expositors d’aquests quatre salons.
Watify és una campanya de sensibilització llançada per la Comissió Europea amb l’objectiu de donar suport a les empreses europees en la seva transformació digital i la seva adopció de tecnologies avançades i està dirigida especialment a les petites i mitjanes empreses. Per a això, i sota el paraigua de Watify, stakeholders públics i privats de diferents regions industrials europees es donaran cita al pavelló 3 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona per explorar possibles accions de cooperació en iniciatives conjuntes o projectes pilots a l’àrea de la transformació tecnològica a través d’adopció de les noves tecnologies digitals. Les jornades que tindran lloc en el marc de la Barcelona Industry Week de Fira de Barcelona representen tres dels 40 Watify Matchmaking Events organitzats a la UE.
El primer Watify Matchmaking Event se celebrarà el dia 3 d’octubre i tindrà als nous materials sostenibles i avançats com a eix temàtic. Així, es mostrarà com els nous plàstics, aerogels o materials reciclats, entre d’altres, ajuden a incrementar l’eficiència dels processos industrials. El dia 4, la fabricació additiva i avançada serà la gran protagonista a abordar la realitat de l’electrònica impresa en 3D i la seva implementació en els processos industrials. Finalment, el dia 5, s’analitzarà el paper de la coneguda com la “Química Verda” i el seu impacte en la indústria química i en el medi ambient.
A través d’aquestes trobades de matchmaking, Fira de Barcelona i Watify esperen augmentar el grau de sensibilització sobre els beneficis i el potencial empresarial que té la transformació tecnològica així com connectar als proveïdors de tecnologia, regions i els seus negocis a través de reunions cara a cara per facilitar la col·laboració en projectes conjunts de transformació tecnològica de tot Europa.
De l’1 al 6 d’octubre de 2017, se celebraran de manera conjunta i simultània els salons Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast, IN(3D)USTRY From Needs to Solutions, IOT Solutions World Congress i els congressos World Congress of Chemical Engineering i World Chemical Summit , donant forma a la primera edició de la Barcelona Industry Week.
Barcelona, 27 de ​​juliol de 2017