Torna a Fira de Barcelona ITMA, la fira internacional de maquinària tèxtil

Fira de Barcelona acull la celebració de ITMA, la fira de tecnologia tèxtil més important del món, que ocuparà la totalitat del recinte de Gran Via i en la qual participaran prop de 1.700 empreses que donaran a conèixer els productes més innovadors i mostraran la tecnologia que s’està desenvolupant per al sector tèxtil i de confecció. D’aquesta manera, Barcelona acull per segona vegada aquesta gran fira professional, després de l’edició de 2011.
ITMA, que tindrà lloc del 20 al 26 de juny, comptarà amb la participació d’importants empreses reconegudes a nivell internacional, el 60% de les quals prové de països europeus; mentre que el 40% restant procedeix, majoritàriament, de la Xina, Turquia i l’Índia. Espanya és el tercer país més representat d’Europa, per darrere d’Itàlia i Alemanya, amb 87 empreses presents. Així mateix, el saló preveu rebre 127.000 visitants durant els set dies de durada i generarà, segons els organitzadors, un impacte econòmic proper als 343 milions d’euros a la ciutat de Barcelona i el seu entorn.
El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha assenyalat la rellevància d’acollir de nou aquest esdeveniment, “ja que no només és de gran importància per al negoci i la internacionalització del sector del país, sinó que contribueix a projectar la imatge de Barcelona com a ciutat de congressos i negocis, i consolida a Fira de Barcelona com una de les principals plataformes per a la celebració d’esdeveniments”.   
Aquest any, la sostenibilitat juga un paper important en la celebració del saló, a través d’activitats com l’Innovation Lab, on tant experts com a clients podran exposar i conèixer les novetats en maquinària tèxtil amb l’objectiu de seguir treballant en favor del medi ambient , per aconseguir un estalvi energètic i d’aigua en el sector.
Així mateix, ITMA tornarà a comptar amb fòrums en què els professionals i les associacions puguin donar a conèixer les seves novetats i tinguin l’oportunitat d’establir col·laboracions amb altres empreses. Alguns d’aquestes trobades són, per exemple, el de líders químics i colorants tèxtils o la conferència europea de tèxtils digitals.
Fira de Barcelona acull el saló organitzat pels propis fabricants (CEMATEX) amb la col·laboració de amec-AMTEX, l’associació que reuneix la indústria maquinària tèxtil espanyola. El certamen, que té lloc des de 1951, es celebra cada quatre anys en una ciutat europea, i cada dos anys a la Xina. És la segona ocasió en què Fira de Barcelona és la seu, després de l’edició de 2011.
Barcelona, 18 de juny de 2019