Signes de reactivació econòmica en una excel·lent edició conjunta d’Hispack&Bta

Hispack&Bta clausuren aquesta tarda al recinte Gran Via de Fira de Barcelona la seva tercera edició conjunta, confirmant un canvi de tendència sectorial i econòmica que apunta ja a la recuperació. Al tancament d’aquesta edició, i a falta de les xifres definitives, els dos salons preveuen arribar a una xifra de visitants propera als 38.000 professionals, un 8% per sobre de les expectatives inicials. Els expositors han destacat la qualitat dels assistents -que a diferència dels anys de crisi han acudit amb projectes concrets d’inversió-, i l’augment de la presència de visitants de 112 països, que suposen el 10,6% del total.

Els sectors del packaging i de les tecnologies per a l’alimentació han constatat ja a Hispack&Bta la reactivació del mercat nacional, amb l’excel·lent resposta de visitants de totes les Comunitats Autònomes que han acudit a la fira a la recerca d’innovació i de solucions per millorar la competitivitat de les seves empreses i llançar nous productes al mercat, així com per comprovar les darreres tendències.
El component internacional ha guanyat protagonisme en aquesta edició. Es calcula que uns 3.800 visitants estrangers han passat per Hispack&Bta on s’han celebrat prop de 700 reunions de treball entre expositors i compradors de 29 països convidats per l’organització. Amb aquestes accions es busca promoure les exportacions tant de packaging com de tecnologia alimentària. A més de països europeus com Portugal, França, Itàlia, Alemanya i Regne Unit, que encapçalen el rànquing, en aquesta edició s’aprecia un augment dels professionals procedents del Marroc, Mèxic, Tunísia i Colòmbia.
Pel que fa a oferta, tant Hispack com Bta han crescut en nombre d’empreses expositores. Així, sumant les dues fires han participat 1.250 empreses, un 6% més que el 2012, que han mostrat les diferents fases del producte alimentari, des de l’ingredient fins als equips i tecnologies per al procés de fabricació, passant per l’envàs i embalatge, la logística i la seva arribada al punt de venda. Així mateix, els sectors com farmàcia, química, drogueria, perfumeria i cosmètica, entre d´altres, han trobat a Hispack solucions a mida de procés i packaging.
Les activitats programades en els dos salons han tingut un gran seguiment. A Hispack s’han celebrat més de 200 conferències en les quatre zones temàtiques creades en aquesta ocasió (Trendpack, Premiumpack, Retail Area i Pack & Logistic Area) i a Barcelona tecnologies de l’alimentació s’han desenvolupat prop de 40 sessions sobre les últimes tendències en innovació tecnoalimentària, presentacions de nous productes i taules rodones. Durant Hispack & Bta s’han lliurat els Premis Líderpack i els Premis Bta.Innova i Bta.Emprende.
La propera convocatòria conjunta del Saló Internacional de l’Embalatge, Hispack, i d’Alimentaria FoodTech (la nova denominació de Bta) serà el 2018.

Barcelona, 24 d’abril de 2015