Securtec i Energías Renovables tanquen la primera edició amb gran èxit de participació

Els salons Securtec i Energías Renovables han clausurat la seva primera convocatòria al recinte de Pabexpo de l’Havana amb gran acceptació entre els visitants. Els dos salons, organitzats per Fira de Barcelona i el seu soci local, el Grupo Empresarial Palco i que han comptat amb el suport de més de 5 ministeris de la República de Cuba, han ofert noves oportunitats de negoci i desenvolupament a les 76 empreses participants, representants de sectors de les energies alternatives, la seguretat urbana i els serveis d’emergències.
En el marc del saló Energías Renovables, el Fòrum d’Energia Sostenible, organitzat conjuntament pel Ministeri d’Energia i Mines de Cuba i la Unió Europea amb l’objectiu de promoure el desenvolupament i impuls de les energies alternatives a l’illa, ha comptat amb la participació de 60 ponents i ha reunit més de 300 persones entre els dies 30 i el 31 de gener.
Per la seva banda, les trobades professionals (tallers, rondes de negocis i fòrums d’inversió) organitzats tant en Securtec com en Energías Renovables, han registrat una gran acollida per part dels visitants. En total, s’han registrat 300 reunions entre més de 70 empreses importadores oficials. També destaca la participació de 25 especialistes locals i 15 inversors estrangers atrets per les grans oportunitats d’inversió que ofereix Cuba.
Securtec i Energías Renovables han rebut un total de 2.500 visitants de 30 països en els tres dies que han durat els dos salons. Així mateix, han reunit 76 empreses expositores (42 en Energías Renovablesi 34 en Securtec), 9 de les quals espanyoles, representant un 12% del total. També de països com Bèlgica, Estats Units, Perú, la Xina, o Itàlia, entre d’altres.
Segons el director de Negoci de Fira Internacional, Ricard Zapatero, “Securtec i Energías Renovables han demostrat el gran interès que desperta Cuba entre les companyies internacionals com a gran generador d’oportunitats de negoci”. Així mateix, Zapatero ha recalcat que “la celebració d’aquests esdeveniments ajuden a posicionar l’Havana com a seu permanent de trobades empresarials en tota la regió del Carib”.
Fira de Barcelona a Cuba
Energías Renovables i Securtec suposen la cinquena i sisena fira coorganitzada per Fira de Barcelona juntament amb el seu soci local, el Grupo Empresarial Palco, des 2016. Els propers esdeveniments seran a l’abril amb FECONS, el saló de la construcció de Cuba, i Salud para Todos , una convenció internacional sobre salut, dels quals Fira de Barcelona s’encarregarà de la seva internacionalització. Posteriorment, arribarà la segona edició d’Aliments Cuba, fira dedicada a l’alimentació, begudes i tecnologia alimentària.
Barcelona, 9 de febrer de 2018