Scott Galloway, una de les veus més reconegudes del màrqueting digital, ponent al RBEWC

La primera edició del Retail and Brand Experience World Congress (RBEWC), l’esdeveniment sobre el món del retail organitzat per Fira de Barcelona que se celebrarà del 27 al 29 de maig al recinte de Gran Via, comptarà entre els seus principals conferenciants amb Scott Galloway, el gurú del màrqueting que triomfa com autor d’un bestseller crític amb els quatre gegants tecnològics del moment. Galloway, compartirà cartell amb prop d’un centenar de ponents d’empreses com British Airways, Alibaba, El Corte Inglés, Glovo, Pernord Ricard o Puig, que analitzaran els principals reptes del punt de venda en un moment de canvi de paradigma a causa de l’eclosió digital que està transformant el sector.
Scott Galloway, que participarà al congrés per videoconferència, és professor d’estratègia de marca, màrqueting digital i màrqueting de luxe a l’Escola de Negocis Stern de la Universitat de Nova York, i creador del rànquing Digital IQ Index que avalua les marques de luxe segons criteris digitals. Aquest ponent s’ha posicionat com un dels analistes de referència internacional arran de la publicació del llibre ‘The Four’ on es mostra crític davant el que defineix com a “oligopoli” dels quatre gegants tecnològics nord-americans, Amazon, Apple, Facebook i Google, pel dany que assegura que fan a la competència del mercat mundial.
El responsable de la part congressual del RBEWC, professor de màrqueting de l’escola de negocis IESE, José Luis Nueno, considera que “comptar amb Scott Galloway situa el saló al mapa internacional dels esdeveniments en matèria d’innovació aplicada al retail”. Segons Nueno “el seu testimoni ajudarà a generar debat entorn al poder i influència que actualment tenen les grans empreses del sector tecnològic en les nostres vides i en l’economia”.
El director de Negoci Propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, assegura que “el nostre objectiu és reunir al RBEWC les principals empreses y experts internacionals entorn al sector per a reflexionar sobre els principals reptes que l’àmbit del retail ha d’encarar a partir d’ara. Tant Galloway, com la resta de ponents, d’algunes de les principals empreses rellevants en aquest procés de transformació, aportaran visions confluents o contraposades que, plegades, ajudaran a visualitzar el seu futur immediat”.
Alimentació, moda i gran consum
En aquest sentit, entre els últims ponents que també han confirmat la seva participació al RBEWC, destaca Bárbara Fernández Ochoa, directora d’off-trade de Pernord Ricard; Rodrigo Cipriani, director general d’Alibaba; Sacha Michaud, cofundador de Glovo; Javier Bach Kutschruetter, director de operacions de Puig; així com Ricardo Balmorí, director de moda, bellesa i accessoris de sabateria a El Corte Inglés. Uns noms que se sumen als ja confirmats, com els d’Alex Cruz, president de British Airways; Pascal Clouzard, director general de Carrefour França; Fuencisla Clemares, directora general de Google Iberia; o Bernd H.Schmitt, professor de màrqueting a la Universitat de Columbia.
Juntament amb la part congressual, primera edició del Retail and Brand Experience World Congress comptarà amb 120 empreses expositores, entre empreses emergents presents a la àrea d’startups i altres companyies eminentment de perfil tecnològic. Les propostes de l’esdeveniment es completaran amb una entrega de premis a les millors innovacions i amb un exhaustiu programa de tallers i xerrades.
Barcelona, 17 d’abril de 2019