Prova pilot del punt de vacunació al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona

El Departament de Salut porta a terme avui una prova pilot de la futura posada en marxa del centre de vacunació de Fira de Barcelona, previst per al pròxim dia 30 d’abril. Al llarg del dia s’administraran unes 1.000 dosis al Palau 4 de recinte de Montjuïc, que es converteix així en una de les primeres grans instal·lacions de vacunació que la Generalitat activa contra la Covid-19. El centre permetrà compaginar l’ús sanitari amb l’activitat firal a la resta dels pavellons.

El Departament de Salut i Fira de Barcelona han treballat perquè la nova instal·lació permeti l’administració de vacunes de manera àgil en un espai confortable per als ciutadans i els professionals sanitaris. El Departament de Salut aporta tot el personal assistencial (personal d’infermeria, auxiliars, administratius), el material sanitari (vacunes, subministraments, etc.) i la tecnologia necessària (ordinadors, programari). Per la seva banda, Fira ha dissenyat l’espai, fluxos i operativa de la vacunació i s’ha encarregat del muntatge del centre i de l’operativa no sanitària.

El centre, ubicat al Palau 4 de recinte de Montjuïc, consta d’una estructura flexible que permet habilitar fins a 60 punts de vacunació en diferents nivells de l’edifici quan estigui a ple rendiment. De moment, entrarà en funcionament amb 20 punts.

La instal·lació, amb una superfície de 10.000 metres quadrats, disposa d’amplis sostres de 5 metres d’altura permetent l’adequada renovació d’aire en funció de l’aforament. A més, compta amb un nivell dedicat a les admissions amb 112 finestretes que garantiran una àgil gestió de les citacions.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha destacat que aquesta acció “s’emmarca en el nostre compromís social, posant el nostre coneixement, actius i capacitats al servei del projecte. Per a la institució representa un orgull poder contribuir a aquest repte col·lectiu que suposa la vacunació i d’aquesta manera avançar cap a la normalitat el més aviat possible“.

El punt de vacunació se suma a altres accions en què Fira de Barcelona ha participat en la lluita contra la pandèmia en col·laboració amb la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i diverses organitzacions socials.

Barcelona, 26 d’abril de 2021