Primera edició d’Smart City Expo a Puebla

Smart City Expo World Congress se celebra per primera vegada a la ciutat mexicana de Puebla del 16 al 18 de febrer. Organitzada per Fira de Barcelona amb la col·laboració d’institucions locals, la cimera sobre ciutats intel·ligents reuneix 500 ciutats llatinoamericanes, 150 ponents i més de 80 empreses amb l’objectiu d’analitzar el futur de la transformació urbana en aquests països. Espera atraure 5.000 visitants.
El congrés, que té lloc al Centre Expositor de Puebla, s’estructura en 5 eixos temàtics: ciutats sostenibles; ciutats equitatives; ciutats vives i participatives; tecnologies urbanes i emprenedoria digital; i urbanisme i mobilitat.
El programa inclou 3 keynotes, 5 sessions plenàries -una per cada eix temàtic- i 24 sessions. Entre els ponents més destacats figuren Guillermo Gil Peñalosa, fundador i president de l’ONG 8-80 Cities i president de World Urban Parks; Carlo Ratti, director del Senseable City Lab del MIT; i Aníbal Gavíria, exalcalde de la ciutat colombiana de Medellín.
A l’espai expositiu hi participen més de 80 companyies i institucions que mostren les seves últimes solucions urbanes intel·ligents i els projectes més innovadors actualment en marxa.
Smart City Expo Pobla és fruit de l’estratègia internacional de Fira de Barcelona d’organitzar salons en altres països. A més de celebrar-se en aquesta ciutat mexicana, el congrés ja s’ha exportat a Kyoto, que enguany arriba a la seva tercera edició, Bogotà (2013), Mont-real (2015) i també està previst que se celebri a Casablanca (maig) i a Istanbul (juny).
Barcelona, febrer de 2016