Piscina & Wellness Barcelona traspassa fronteres i celebrarà la seva primera edició a Mèxic el 2020

Piscina & Wellness Barcelona, el saló líder a Espanya i referent europeu de la seva especialitat, se celebrarà també a Mèxic amb l’objectiu d’impulsar els negocis d’empreses espanyoles i internacionals en el mercat mexicà i llatinoamericà que ofereixen noves oportunitats vinculades a la cultura de l’aigua. El saló, que es denominarà Piscina & Wellness Mèxic, exportarà el format de l’esdeveniment líder de Barcelona, amb una àmplia exposició comercial i un espai dedicat al debat i a la difusió del coneixement, on es posaran en valor la innovació, digitalització, internacionalització i sostenibilitat com a eixos de desenvolupament d’aquest mercat a nivell mundial.

Piscina & Wellness Mèxic se celebrarà per primera vegada al Centre CitiBanamex de Ciutat de Mèxic al mes de juny de 2020, reunint l’oferta d’un centenar d’expositors que exposaran en 7.000 m2 les últimes novetats de tota la cadena de valor del producte piscina per a ús residencial i públic, a més d’instal·lacions, equipament i accessoris relacionats amb el wellness i spa.

L’esdeveniment comptarà així mateix amb un programa de jornades tècniques a càrrec d’experts que compartiran els seus coneixements sobre els reptes i oportunitats de l’oci aquàtic a Mèxic i Llatinoamèrica, així com el potencial de desenvolupament tecnològic, certificacions, optimització del disseny, construcció i manteniment de les piscines i instal·lacions del sector wellness.

Per al director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, ​​Ricard Zapatero “es tracta d’un pas més en l’estratègia d’internacionalització de Fira de Barcelona, ​​que d’aquesta manera consolida la seva posició a Mèxic com a operador firal i obre noves oportunitats de negoci a les empreses internacionals en aquest país així com en tota la seva àrea d’influència”.

Per la seva banda, el president de Piscina & Wellness Barcelona, ​​Eloi Planes, destaca que “és una iniciativa de gran importància per a un sector que pot obrir a Llatinoamèrica nous mercats, especialment en un àmbit com el turístic i hoteler que juga un paper de gran rellevància en l’economia del país i que està en constant creixement”.

Mèxic, líder llatinoamericà en nombre de spas
En aquest sentit, per les característiques del seu mercat i el flux de turistes que rep cada any, Mèxic ofereix al sector de la piscina i wellness interessants oportunitats de negoci: el país ocupa el primer lloc a Llatinoamèrica en nombre de spas i instal·lacions termals, i és el desè a nivell mundial en el rànquing de països líders en turisme relacionat amb el wellness. De fet, a Mèxic es registren més de 15 milions de viatges centrats en el benestar que generen 12.6 milions de dòlars a l’any, amb un augment del 25% anual. A més, a Mèxic existeixen al voltant de 1.500 balnearis i parcs aquàtics, un mercat que està registrant un increment del 3% a l’any.

D’altra banda, cal no oblidar que el wellness està estretament vinculat a la indústria hotelera, que a Mèxic creix cada any un 4,5%. La majoria dels més de 23.000 hotels presents al país, sobretot en els estats de Jalisco, Veracruz i Oaxaca, compta amb instal·lacions aquàtiques i recreatives així com spas i centres de benestar.

Piscina & Wellness Mèxic, organitzat per Fira de Barcelona a través de la seva filial Fira Barcelona Mèxic, se suma a Smart City Expo Latam en aquest país americà. Fira manté així mateix la seva estratègia d’internacionalització amb la celebració d’edicions locals de Smart City Expo World Congress a Atlanta (EUA), Curitiba (Brasil), Kyoto (Japó), Buenos Aires (Argentina), així com set salons professionals a l’Havana (Cuba) i edicions d’Alimentaria a Mèxic i Lisboa. A més, Fira de Barcelona realitza tasques de consultoria en diferents recintes de tot el món.

Piscina & Wellness Barcelona
D’aquesta manera, Piscina & Wellness Barcelona, ​​en l’any del seu 25 aniversari, fa un pas més en la seva internacionalització. Organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Associació Espanyola de Professionals del Sector Piscines (ASOFAP), reuneix fins demà divendres al recinte de Gran Via l’oferta de més de 350 expositors de 25 països i més de 500 marques en 35.000 m2 bruts, fet que suposa un increment del 12% en nombre d’estands i en superfície ocupada respecte a l’anterior convocatòria, celebrada el 2017.

Barcelona 17 d’octubre de 2019

Imatges de Piscina & Wellness Barcelona 2019 aquí

Mª Gloria Dilluvio Bianchi – Mª Dolors Herranz
Tel. +34 93 233 21 72 – 93 233 25 41   
gdilluvio@firabarcelona.com – mdherranz@firabarcelona.com