Piscina & Wellness Barcelona 2015 canvia de dates i estrena nova imatge i denominació

La propera edició de Piscina & Wellness Barcelona tindrà lloc del 13 al 16 d’octubre de 2015 al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, una setmana abans del previst inicialment, per adaptar-se al calendari firal i facilitar, així, la presència d’un major nombre d’expositors i visitants. Aquest avançament de dates, ve acompanyat de nova imatge i denominació per potenciar la connexió del saló amb sectors de demanda que cerquen instal·lacions i usos de l’aigua relacionats amb la salut, el lleure i el benestar.     

Amb aquestes noves dates i enfocament -que recull  la recomanació de la patronal ASOFAP i de les principals empreses del sector a Espanya-, el saló espera veure augmentat el poder de convocatòria de Piscina & Wellness Barcelona que, amb un 62% dels expositors i un 37% dels visitants internacionals, s’ha posicionat en la primera línia de les fires mundials del sector amb una oferta global en tot tipus d’instal·lacions aquàtiques.
“El nostre saló aplega empreses expositores i professionals de gairebé centenar de països, interessats en el mercat espanyol de la piscina -el segon d’Europa i quart del món-, i en la connexió que ofereix l’esdeveniment, a l’hora d’exportar, amb el Mediterrani i Llatinoamèrica. Per això, edició rere edició mirem d’adaptar-nos al màxim a les necessitats del mercat per aportar noves oportunitats de negoci i cercarem de consolidar una recuperació que ja ha començat”, afirma el president del comitè organitzador del saló i conseller delegat de Fluidra, Eloi Planes.
En aquest sentit, davant l’augment de la demanda lligada al benestar, Piscina &Wellness Barcelona 2015 potencia aquest aspecte en la seva oferta expositiva i l’afegeix a la denominació del saló. “L’aigua és l’essència del nostre sector i són els seus nous usos que combinen relaxació, esport, lleure, plaer i salut els que estan transformant i fent créixer el mercat”, explica el director del saló, Josep Jonàs. “Aquest concepte el recollim en la nova imatge, amb les gotes d’aigua que representen els àmbits de la piscina, el wellness i les instal•lacions aquàtiques, i que conflueixen en un esdeveniment global que dinamitzarà, sens dubte, l’activitat comercial del sector en el seu conjunt”, conclou Jonàs.
Així, la fira aprofitarà la fortalesa de la indústria turística espanyola -la tercera del món-, per presentar a hotels, càmpings, cases rurals, balnearis, centres wellness i spas una àmplia mostra de piscines de hidroteràpia, equipament hidrotermal, complements i instal·lacions recreatives aquàtiques de petites i mitjanes dimensions amb les quals actualitzar els seus establiments i oferir noves experiències als seus clients.
Per altra banda, amb 16.000 piscines instal·lades el 2014 -el doble que durant els anys de crisis-, el mercat espanyol és clau per a fabricants, constructors i distribuïdors nacionals i internacionals de piscines, productes i sistemes de tractament d’aigua, complements i accessoris. Al saló, les empreses expositores oferiran solucions per a la construcció de noves piscines, així com per a la rehabilitació i manteniment d’un parc que supera a Espanya l’1,2 milions d’unitats, promovent la màxima eficiència energètica, la comoditat i facilitat d’ús i la integració òptima a l’entorn.
Coneixement, innovació i negoci
Entre les seves activitats, a més d’agendar rondes de negocis i trobades empresarials entre expositors i compradors d’una vintena de països per afavorir les exportacions, Piscina & Wellness Barcelona acollirà congressos, conferències i jornades entre les quals destaca la segona edició de Wellness & Spa Experiences Event amb casos pràctics,estudis de mercat, les darreres tendències i idees al voltant la gestió, disseny i venda de productes i experiències en la indústria del benestar.
Piscina & Wellness Barcelona inclourà també un àrea de novetats amb els millors productes presentats pels expositors i una zona dinàmica de demostracions en la qual es recrearan instal·lacions aquàtiques i de wellness, equipades amb la darrera tecnologia. Com a complement, s’estrenarà la Innovation Zone, on centres tecnològics, universitats, start-up i associacions explicaran els seus prototipus i projectes a empreses del sector aquàtic i inversors. Igualment, es convocaran els Premis Piscina & Wellness Barcelona que reconeixen els productes i projectes més innovadors i sostenibles als àmbits de la piscina, el wellness i les instal·lacions aquàtiques.
Barcelona, 28 de gener de 2015