NiceOne Barcelona supera un nou nivell

NiceOne Barcelona (N1B), el saló de l’entreteniment digital organitzat per Fira de Barcelona, ​​tanca aquesta tarda les portes al recinte de Gran Via després de celebrar una edició on ha apostat per un enfocament ampli en el qual les experiències immersives, al costat de noves formes de entreteniment com els Technosports, s’han sumat a la tradicional oferta de novetats en videojocs, competicions professionals en directe d’eSports, conferències i concursos de cosplay, entre d’altres activitats. A falta de xifres definitives, aquest migdia ja s’havien superat els 120.000 assistents.

Alguna de les activitats amb més èxit de públic han estat les experiències immersives que han transportat els visitants a dos escenaris de l’univers gamer: l’Ourang Medan, el vaixell fantasma escenari de el videojoc The Dark Pictures Anthology: Man of Medan, en una activitat organitzada conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i Bandai Namco Entertainment; i la ciutat post-apocalíptica de la Zombie Shooter Experience, en ruïnes i infestada de morts vivents de la qual els visitants han hagut de fugir gràcies a armes làser de tipus icombat portades des dels EUA.

Els Technosports, una disciplina que combina els eSports amb la realitat virtual i augmentada, també han estat protagonistes d’aquest primer NiceOne Barcelona, ​​nova denominació de l’antic Barcelona Games World, i han tingut una gran acollida entre els visitants. Els assistents han pogut participar en partides de Hado, un nou eSport que en el qual dos equips lluiten per la victòria llançant-boles d’energia.

El director de NiceOne Barcelona, ​​Josep Antoni Llopart ha fet una valoració molt positiva d’aquesta primera edició de N1B i ha assegurat que “hem apostat per un nou model de festival obert a noves formes d’entreteniment i estem molt satisfets perquè el públic ha rebut molt bé aquesta nova orientació. Hem aconseguit l’objectiu principal d’aquest any d’ampliar els horitzons més enllà de l’oferta de videojocs tradicional amb més continguts i formes d’oci interactiu“.

Competicions professionals en directe
Per la seva banda, els aficionats als eSports han pogut gaudir de dues competicions en directe de League of Legends: les fases finals de la Iberian Cup -organitzada per la LVP (Grup Mediapro) – i el Circuito Tormenta. El guanyador de la final de l’Iberian Cup que enfronta MAD Lions i Vodafone Giants no se sabrà fins a pocs minuts abans de el tancament del saló, mentre que els guanyadors del Circuito Tormenta, la competició per a equips amateur, se l’ha emportat Vodafone Giants Academy. En total, al llarg d’aquests dies, les dues competicions en directe han tingut una audiència de més de 500.000 espectadors a través de les plataformes de streaming per on s’han retransmès les eliminatòries.

Influencers i retro
Aquesta primera edició de NiceOne Barcelona ha reunit també un bon nombre d’influencers i creadors de contingut que han congregat seguidors i aficionats. Entre aquests figuren Willyrex, Vegetta777, TheGrefg, Wismichu o Anikilo, per esmentar-ne alguns. Els dos primers van visitar N1B per trobar-se amb fans i per presentar la nova imatge de l’equip MAD Lions del qual són propietaris.

Els aficionats als videojocs clàssics i vintage també han gaudit a RetroBarcelona, ​​la setena edició del qual es va celebrar en el marc de N1B. El certamen va servir per commemorar els 30 anys de la Game Boy de Nintendo i el mig segle de Konami, creadora de sagues com Castelvania o Metall Gear.

Barcelona, 1 de desembre de 2019