NiceOne Barcelona, punt de trobada professional i formatiu del sector del videojoc

NiceOne Barcelona, el saló sobre videojocs organitzat per Fira de Barcelona, es consolida com a plataforma de dinamització de la indústria i el talent amb l’organització de diverses iniciatives per fomentar les relacions entre professionals nacionals i internacionals. El certamen, que se celebrarà del 28 de novembre a l’1 de desembre al recinte de Gran Via, comptarà amb un programa de trobades amb desenvolupadors, inversors i distribuïdors, sessions de mentoria per a nous creadors, així com un escenari on les universitats presentaran la seva oferta formativa al voltant del món del videojoc.

El sector dels videojocs viu un moment d’auge a tot el món i també a Espanya. Segons dades de Newzoo, 24,6 milions d’espanyols juguen a videojocs i el sector genera més de 2.000 milions d’euros en ingressos,  fet que ha situat el mercat nacional com el novè més important a tot el món. Amb l’objectiu de seguir promovent aquest creixement en un sector representat per 455 empreses, la quarta edició de NiceOne Barcelona (abans Barcelona Games World) continuarà potenciant la seva vessant professional.

Una de les iniciatives que es posarà en marxa per quarta vegada serà la Cop-Op Business Zone, un espai de reunions entre distribuïdors, inversors i desenvolupadors que es realitzaran el 28 i 29 de novembre. Es preveu la participació d’una quarantena de creadors de videojocs i una quinzena d’inversors i distribuïdors, entre els que destaquen empreses com Bandai Namco, Tencent, Humble Bundle, Deep Silver, Jandusoft, i Tilting Point, entre d’altres.

Una altra de les novetats d’aquesta edició serà el ring de boxa DevsFighters N1B, un format innovador on diversos desenvolupadors i professionals del sector compartiran les seves experiències en un cara a cara a dalt del quadrilàter. Entre els participants hi haurà figthers internacionals i nacionals que han participat en el desenvolupament de videojocs com Assasin Creeds, Blacksad, Runaway, Mercury Steam, Konami, Casttlevania, Pyro Studios, Blasphemous, Wakfu y Ankama Games, entre d’altres.

La formació al centre

El sector dels videojocs ja no és només un entreteniment, és també un ofici i una opció de futur per a molts estudiants que es plantegen iniciar el seu camí formatiu en aquest camp. Per aquest motiu, NiceOne Barcelona oferirà un escenari on les diverses universitats que imparteixen estudis en l’àmbit de l’entreteniment digital donaran a conèixer la seva oferta. Seran presentacions de curta duració, al voltant dels 15 minuts, i entre els centres participants hi ha la UPF, la UOC, la Salle, l’Enti-UB, Idem Barcelona, FX Animation, Escola Joso, Seeway i Epitech.

Les sessions, que es realitzaran durant tots els dies del saló, tractaran sobre diverses temàtiques com la creació d’una portada d’un videojoc o el disseny mitjançant la realitat virtual, així com eines de modelat, programació o animació en dos i tres dimensions, entre d’altres. A banda de l’escenari, tots els centres formatius també tindran stands propis i zona d’assessorament d’estudis i sortides professionals.

Albert Sas

932332378

asas@firabarcelona.com