Montjuïc acull el Saló del Còmic més guerrer

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona, un dels més importants en la seva especialitat, torna del 15 al 18 de maig amb noves aventures. Els superherois de les vinyetes bèl¿liques són els grans protagonistes d’aquesta edició.

Una de les novetats d’enguany és la macro exposició “Còmics en guerra” que mostra una visió antològica de les historietes del gènere bèl¿lic amb personatges des de la prehistòria fins a l’actualitat. Amb una posada en escena espectacular en una superfície de 12.000 m2, exhibeix 550 còmics originals d’autors de tot el món, entre ells una trentena de dibuixos realitzats per presoners de camps de concentració.

Destaquen també les mostres dedicades als aniversaris de Batman i Lobezno, o del mític Popeye, així com al còmic autobiogràfic i l’humor gràfic. Hi participen reconeguts autors internacionals com Joe Sacco, Brian Azzarello, Andreuw Wildman (Transformers) i Mike Carey (The Unwritten) i l’argentí Eduardo Risso (100 Bales), entre d’altres.

El saló, organitzat per Ficomic, creix aquest any un 70% en superfície, ocupant els palaus 1 i 2 del recinte de Montjuïc. Acull a més nombroses activitats lúdiques i culturals relacionades amb l’univers del còmic, com conferències, taules rodones, jocs d’estratègia o sessions de cinema bèl·lic.

Barcelona, maig de 2014