Moda i internacionalitat centren la nova edició de Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) torna a la primavera del 2016 per protagonitzar una vegada més el front row internacional de la moda nupcial amb una nova ubicació, nova imatge i una nova denominació. Al palau 8 del recinte urbà de Montjuïc de Fira de Barcelona, del 26 al 29 d’abril la passarel•la comptarà amb les desfilades de les grans firmes del sector i del 29 d’abril -dia en què coincidiran els dos esdeveniments- a l’1 de maig li seguirà el professional trade show amb les millors propostes de marques nacionals i internacionals, que exposaran les col•leccions de moda nupcial masculina i femenina, de vestits de cerimònia i complements.
En la seva 26ena edició, el saló incorpora per primera vegada la paraula “Fashion” en la seva denominació en línia amb el seu objectiu de potenciar la moda i consolidar-se com a motor de tendències. Així, la Barcelona Bridal Fashion Week, referent a Europa del sector nupcial i el primer esdeveniment del calendari de fires internacionals on les marques presenten les creacions de la temporada següent, es convertirà una vegada més en l’aparador mundial del disseny bridal i de cerimònia amb una previsió de més de 20 firmes de prestigi internacional en la passarel•la i més de 250 al saló, el 50% internacionals, que mostraran les col•leccions del 2017 a compradors, mitjans de comunicació i convidats de tot el món.
El saló manté la internacionalització com un dels seus eixos principals, de fet ja ha llançat iniciatives de promoció i de captació de grans compradors, centrant-se sobretot a Europa per tractar-se d’un mercat amb un alt potencial de negoci, i en EUA pel seu dinamisme econòmic i per ser un dels més grans epicentres de tendències a nivell mundial. En aquest sentit, està previst que el saló torni a comptar amb buyers i guests designers procedents dels Estats Units i dinamitzar així els intercanvis comercials entre aquest país i Europa.
I és que Barcelona Bridal Fashion Week pretén consolidar-se com a plataforma internacional del “prêt-à-couture” de la moda nupcial. En aquest sentit, la directora de Novia d’Art i presidenta del saló, Marta Raich, afirma que “la setmana de la moda nupcial de Barcelona és el punt de partida de la temporada, un esdeveniment únic que uneix disseny i negoci, el lloc on firmes de tot el món presenten les col•leccions al públic internacional, però també una oportunitat per mostrar la producció made in Spain que conjuga innovació i tradició, disseny i elaboració artesanal, amb teixits i complements d’altíssima qualitat”.
Nova directora del saló
Ester Maria Laruccia és la nova directora de BBFW. Després d’una llarga trajectòria exercint funcions a Fira de Barcelona en esdeveniments del món de la moda, Laruccia assumeix el nou encàrrec “amb gran entusiasme i amb l’objectiu de seguir la línia estratègica del saló, basada en la internacionalitat de les firmes i l’alta qualitat dels seus productes. De moment ens centrarem especialment a Europa i EUA i més endavant potenciarem les accions en nous mercats. El nostre objectiu no pot ser altre que el de convertir Barcelona en la capital mundial de la moda nupcial i de cerimònia i ho farem no només gràcies al gran potencial del nostre mercat, sinó a l’encant de la ciutat que comparteix tots els valors del saló: internacionalitat, innovació, disseny, moda, creativitat i qualitat”.
Barcelona, 7 d’octubre 2015