Mobile World Congress, esdeveniment firal sostenible

El Mobile World Congress és el major certamen que aconsegueix el certificat d’impacte neutre en carboni. El recinte de Gran Via, un dels més eficients i sostenibles d’Europa, ha estat un important aliat en aquesta fita.

El Mobile World Congress, esdeveniment líder mundial dedicat a les comunicacions mòbils, ha rebut aquest reconeixement per compensar l’impacte ambiental que genera la seva activitat congressual i els seus visitants a través de diferents accions com, per exemple, el desenvolupament d’una planta de generació eòlica al Rajasthan (Índia), entre d’altres.

Així ho ha anunciat John Hoffman, CEO d’GSMA Ltd, impulsora del Mobile World Congress, que el 2014 va reunir 1.800 empreses i prop de 86.000 visitants, generant un impacte econòmic sobre Barcelona i el seu entorn de 397 milions d’euros.

Aquest gran esdeveniment té lloc al recinte de Gran Via que, precisament, alberga un dels majors parcs fotovoltaics construït sobre coberta: té 25.900 panells solars que generen 5.86 GWh d’electricitat cada any, evitant l’emissió de més de 2.200 tones de CO2. A més de les seves modernes instal·lacions, Fira de Barcelona també impulsa mesures de reciclatge, eficiència energètica, eco-disseny d’estands i optimització de serveis per minimitzar l’impacte ambiental generat per la seva activitat firal.

Barcelona, juliol 2014