Mobile World Capital, premi a la Millor Iniciativa Empresarial 2011

L’elecció de Barcelona com a Mobile World Capital ha merescut el premi a la Millor Iniciativa Empresarial, el guardó més veterà que concedeix El Periódico de Catalunya. D’aquesta manera, reconeix la tasca de les institucions i empreses implicades en aquest projecte, que convertirà la capital catalana en la seu mundial de les comunicacions mòbils fins al 2018.

El jurat considera que la Capitalitat Mundial del Mòbil representa una important aposta estratègica per avançar cap a un nou model productiu per a Catalunya, basat en l’ús intensiu de la tecnologia i el coneixement. Segons el jurat, la designació de Barcelona és un “clar reflex de la intensa activitat tecnològica que realitzen grans companyies i, sobretot, petites i mitjanes empreses catalanes”. En aquest sentit, valora no només “la suma d’esforços entre institucions, sense la qual no s’hagués aconseguit aquest èxit col·lectiu”, sinó també l’impacte que tindrà per a la ciutat i el seu entorn, estimat en uns 3.500 euros per al període 2012-2018.

Barcelona va ser nomenada Capital Mundial del Mòbil per la GSMA, l’associació que representa els interessos de més de 800 operadors mòbils a tot el món, el juliol del 2011 després d’imposar-se a la resta de ciutats finalistes (París, Munic i Milà). El projecte el gestionarà una Fundació integrada per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, Fira de Barcelona i la pròpia GSMA. Aquesta iniciativa compta ja amb la implicació d’importants entitats i empreses d’àmbits molt diversos que volen desplegar a Barcelona la seva agenda digital.

La designació de Barcelona suposarà que la ciutat es converteixi en un laboratori a gran escala per aplicar el potencial de les tecnologies mòbils en àmbits tan diversos com les compres, l’oci, la salut o el transport. Amb la missió de fer dels mòbils la veritable eina de transformació econòmica i social, la Mobile World Capital transformarà la ciutat en la capital permanent per a aquest tipus d’indústria, atraient talent i noves empreses i fomentant la creació de noves aliances entre sectors econòmics.

La iniciativa s’estructura en quatre grans projectes: el Mobile World Hub, cor industrial de la capitalitat; el Mobile World Centre, un espai d’exposició i experimentació per apropar les últimes novetats tecnològiques a la ciutadania; el Mobile World Festival, una àmplia agenda cultural i d’oci que culminarà amb la Mobile Summer Week; i el Mobile World Congress, l’esdeveniment líder per a la indústria mundial que la ciutat ve acollint des de 2006 a Fira de Barcelona i que atrau anualment a més de 60.000 visitants.

L’acte de lliurament del premi a la Millor Iniciativa Empresarial tindrà lloc aquesta nit al Teatre Nacional de Catalunya.

Barcelona, 22 de maig del 2012