Les tendències de la moda Bridal 2025 aposten per una núvia estrella i protagonista

La passarel·la de Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW), que tindrà lloc entre el 17 i el 20 d’abril 2024 al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, presentarà més de 900 vestits de núvia, evening wear, festa i nuvi. Els 37 dissenyadors participants definiran amb les seves creacions les tendències en moda nupcial i de cerimònia, així com en maquillatge perruqueria i estètica de la mà de MAC Cosmetics, Kevin Murphy i Hello Nails per a la temporada que ve, entre les quals destaquen la convivència harmònica entre tradició i innovació i en què s’eleva a la núvia com estrella protagonista.

A la temporada 2025 la creativitat reinventa la feminitat clàssica amb tocs avantguardistes, per a una núvia romàntica, detallista, i amant de la moda, que abraça la tradició en siluetes i detalls, però amb una visió de la cerimònia del segle XXI, en què se sent l’absoluta estrella. Aquestes són algunes de les tendències que es destil·len del conjunt de dissenys de les marques que desfilen a la passarel·la de BBFW i d’altres firmes nupcials prestigioses que definiran l’estil de les núvies de l’any que ve.

Els dissenyadors visiten línies clàssiques reinterpretant-les amb codis contemporanis. Les claus de l’estil són el minimalista, el boho, i el super star segons el lloc de celebració del casament i els gustos de la núvia, més clàssics, sofisticats o romàntics.

Segons les propostes de dissenyadors i marques, el 2025 la núvia es renova amb vestits que deixen la cotilla a la vista fins i tot subratllant les varetes i integrant-les com a detalls al vestit. Els dissenys se centren a realçar la figura femenina, amb opcions que van des dels clàssics strapless (vestits sense tirants) fins a les transparències.

Els teixits són luxosos com el Mikado de seda o l’encaix de Chatilly en els volums més escultòrics, i l’organza, la seda i de vegades la bambula per als més eteris. Les combinacions de materials, com el contrast entre cossos pesants i teles ultralleugeres, afegeixen dinamisme i un toc de modernitat a les creacions nupcials.

Pel que fa a la paleta de colors, el blanc continua sent el gran protagonista: nacre, perlat o ivori, matisat i suavitzat amb una gamma delicada de beix i nude, o amb tocs rosats. L’alternativa es completa amb l’univers dels neutres, amb el gris titani i els tons roses, celeste, groc i un toc de blau Klein.

Així, les tendències per a núvies de la temporada que ve ofereixen una celebració de la feminitat, la tradició i la innovació, amb dissenys que encarnen l’elegància atemporal amb un toc d’audàcia futurista.

Maquillatge i perruqueria top
La reconeguda firma d’alta cosmètica, MAC Cosmetics, amb el director creatiu xabier Rodrigues i la ‘senior artist’ Maite Tusset, seran responsables del maquillatge de les models a les desfilades de la BBFW. Aquest any la seva proposta per a la pell del rostre se centra a la paleta del color nude amb textures setinades, acompanyada per rubors que aniran des del préssec fins al rosat. Les ombres d’ulls, en crema, crearan efectes visuals que reprodueixen els colors de la pròpia pell, des de marrons torrats a grisos lleugerament blavosos. Es faran servir productes cosmètics imperceptibles per a l’ull de l’espectador, que projecten la bellesa subtil de pells fresques, saludables i naturals. Els llavis seran ressaltats amb tons neutres fins a colors més marcats, segons les preferències del dissenyador i la imatge que proposa, personalitzant cada cop l’estil per realçar la bellesa de la núvia i reflectir-ne la personalitat.

Per la seva banda, Kevin Murphy, marca líder en productes capil·lars sostenibles, s’encarregarà de la cura i arranjament dels cabells proposant el clàssic monyo adaptat a les tendències actuals, més net, més suau, recargolat, fluid i fins i tot despuntat. Una altra gran tendència que es veurà als pentinats són els accessoris, com perles i diamants, utilitzats en recollits parcials com una tiara per als cabells, cintes de llaç que embelleixen suaus cues de cavall i, finalment, diademes elàstiques.

El reconegut saló d’ungles Hello Nails, per la seva banda, cuidarà de les mans de les models, amb el “clean nails” que segueix triomfant, sobretot els colors nude i la clàssica manicura francesa. No obstant això, aquest any veurem a les passarel·les noves tendències que s’han obert camí com a esmalts amb la pedreria o en tons metal·litzats.

D’altra banda, un any més Aire Ancient Bath mimarà les models oferint els seus serveis al backstage durant els 4 dies de les desfilades. Fever Tree crearà dos còctels exclusius per a la BBFW, Pop It oferirà les seves crispetes Gourmet, mentre que l’Hotel Almanac acollirà els convidats VIP de l’esdeveniment. Totes les marques col·laboradores ofereixen l’excel·lència en productes i serveis que se suma a BBFW per presentar les darreres tendències i celebrar la moda.

Organitzada per Fira de Barcelona amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, BBFW acollirà del 19 al 21 d’abril les col·leccions de més de 400 marques al trade show. Cal destacar l’alta internacionalitat de l’esdeveniment, que amb el 80% de les firmes presents a l’exposició, de 35 països, i buyers procedents de més de 80 països i mercats, entre els quals destaquen els EUA, Japó, Corea del Sud, Europa, Llatinoamèrica, Sud-est Asiàtic i, com a novetat d’aquesta edició, també d’Austràlia, reafirmant BBFW com a centre de negoci i esdeveniment referent mundial de la seva especialitat.

Barcelona, 15 d’abril 2024

Salvador Bilurbina – Mª Gloria Dilluvio
609 73 47 70 – 93 233 21 72
gdilluvio@firabarcelona.com