La trobada europea més important en gastroenterologia

Del 26 al 28 d’octubre se celebra al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona UEG Week, el congrés més important d’Europa en trastorns digestius. El seu programa científic és de primer nivell i congrega més de 14.000 experts d’arreu del món.
La reunió, organitzada per la United European Gastroenterology (UEG), analitza els últims avenços en la prevenció, diagnòstic i tractament de malalties digestives i hepàtiques, a través de la cirurgia, oncologia gastrointestinal i endoscòpia.
Organitza un complet programa científic i formatiu amb conferències, debats, cursos, jornades i presentació d’estudis clínics.
Les malalties gastrointestinals segueixen sent una de les principals causes de mortalitat i hospitalització a Europa, degut a l’envelliment de la població, provocant més d’un milió de morts cada any, segons un estudi publicat per la UEG. El càncer gastrointestinal és el més comú entre els homes i el segon en dones amb més de 684.000 casos diagnosticats anualment en els països de la UE. L’abús de consum de alcohol està estretament relacionat amb les malalties hepàtiques, fet que suposa una despesa de 155.000 milions d’euros.
Barcelona, octubre de 2015