La transformació social, econòmica i tecnològica arriba a Bizbarcelona per impactar en les empreses

La transformació serà el gran leitmotiv d’aquest any de Bizbarcelona by Barcelona Activa, que tindrà lloc del 31 de maig a l’1 de juny al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. El saló, que l’any passat es va obrir per primera vegada al món de l’economia social i solidària, s’adreça a persones emprenedores i pimes. L’oferta d’assessorament, formació i esdeveniments s’estructura en tres eixos: noves tendències; serveis empresarials i per a projectes d’economia social; i eines per a la digitalització. L’objectiu és que els assistents trobin inspiració, coneixement i solucions per crear, transformar i adaptar els seus projectes a un entorn dinàmic.

Amb el lema “Suma’t al moviment transformador”, la nova edició del saló s’ha presentat avui en un acte celebrat a la seu de PIMEC que ha reunit representants de la BizCommunity, formada per més d’un centenar d’entitats privades, associacions empresarials i institucions públiques que participen en el disseny del programa i les activitats de Bizbarcelona, així com en la seva difusió.
Els eixos del nou Bizbarcelona
Enguany, els continguts i activitats de Bizbarcelona, adreçats per igual a emprenedors i pimes, volen mostrar com els nous contextos de canvi obliguen a buscar noves solucions i reinventar-se per adaptar els projectes als nous temps des de les opcions d’una economia verda i circular que aposti per la sostenibilitat ambiental, social i econòmica, i d’una economia plural quant a diversitat de models de negoci i pràctiques empresarials. Ara es fa més imprescindible encara la transformació dels processos empresarials, productes, serveis i, fins i tot, de les relacions amb clients.
Així, en el seu primer bloc temàtic, Bizbarcelona aportarà una visió i anàlisis de les principals tendències econòmiques, tecnològiques i empresarials, així com de generació d’impacte social i ambiental, amb noves formes d’activitat econòmica basades en reduir, reutilitzar, reciclar i recuperar, que estan movent el mercat global i que poden determinar l’èxit d’un negoci, l’augment de les vendes o l’obertura de nous nínxols. Hi haurà ponències a càrrec d’experts que serviran d’inspiració per crear o adaptar l’activitat empresarial a cada conjuntura.
El segon gran eix de Bizbarcelona el conformaran diversos espais d’assessorament i networking on s’englobaran tot tipus de serveis empresarials per a la creació i/o consolidació de negocis i d’empreses d’economia social, una realitat creixent a la ciutat. Tot un ecosistema divers i fort a Barcelona que atresora pràctiques empresarials innovadores resilients als reptes socioambientals del present. Aquest àmbit engloba empreses cooperatives però també tercer sector, entitats associatives, empreses socials, entre d’altres.
Aquí, professionals de diferents entitats col·laboradores oferiran orientació personalitzada sobre qüestions fiscals, laborals o jurídiques i es resoldran dubtes sobre màrqueting, finançament, innovació, vendes i mercats, entre d’altres temes.
També s’obrirà l’àrea Bizexporta, coordinada per CaixaBank i la Cambra de Comerç de Barcelona, per atendre consultes relacionades amb l’activitat exportadora; un Mercat del Treball, organitzat per Barcelona Activa amb la col·laboració de PIMEC, on professionals de diversos sectors podran presentar la seva candidatura a empreses que busquen determinats perfils qualificats; i un Mercat de Finançament, impulsat per Barcelona Activa, que comptarà amb la participació de l’Institut Català de Finances, Business Angels, entitats financeres, inversors privats i xarxes de crowdfunding. Així mateix, tindran lloc nombroses activitats de networking per a col·lectius diversos que propiciïn l’ampliació de la xarxa de contactes professionals per trobar socis, proveïdors o col·laboradors, i que estaran organitzades en col·laboració amb les entitats de la BizCommunity.
Finalment, el tercer bloc temàtic aprofundirà en l’àmbit de la transformació tecnològica de les empreses, en línia, entre d’altres, amb el Pla “Barcelona Ciutat Digital” que pretén promoure i enfortir el teixit econòmic digital i innovador de la ciutat. En aquest sentit, s’ha creat la figura del soci del coneixement. Es tracta d’entitats de referència en diversos sectors que assessoraran el saló i validaran els continguts i ponents de les sessions específiques que hi haurà sobre negocis digitals; logística i distribució; Big data i Internet of Things; màrqueting digital i xarxes socials; tecnologia mòbil; i experiència del client. Entre aquests socis de coneixement figuren Barcelona Tech City, el Centre tecnològic de Catalunya Eurecat; la Mobile World Capital o empreses com Elogia o Smartcex, entre d’altres.
Oferta comercial
L’extens programa de conferències, espais d’assessorament i networking de Bizbarcelona es complementa amb la zona d’estands on es preveu la participació d’un centenar d’empreses, entitats i institucions que presentaran productes i serveis a mida per a persones emprenedores i autònomes i per a pimes i projectes d’economia social i solidària.
Paral·lelament, el sistema de franquícies continuarà tenint espai propi dins del saló sota la denominació Bizfranquicias. Les ensenyes de diferents sectors d’activitat que busquin augmentar la seva presència al mercat català exposaran el seu model de negoci a potencials franquiciats o inversors. També hi haurà activitats formatives i de networking, organitzades per l’Associació Espanyola de Franquiciadors (AEF) i diverses consultores per explicar els avantatges d’aquesta modalitat comercial a l’hora d’emprendre i presentar nous conceptes als visitants.
L’acte de presentació de Bizbarcelona 2017 ha comptat amb les intervencions del regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona i president del saló, Agustí Colom; el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete; el director de Bizbarcelona, Aleix Planas; i el consultor i expert en transformació digital, Genís Roca.
El saló Bizbarcelona by Barcelona Activa està promogut per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, la Diputació de Barcelona, PIMEC i la Cambra de Comerç de Barcelona i compta amb la col·laboració de les entitats de la BizCommunity.
Barcelona, 10 de febrer de 2017