La tercera edició d’IN(3D)USTRY amplia l’oferta i s’obre a nous sectors industrials

Robòtica, motlles i matrius, plàstics i nous materials conviuran amb la impressió 3D en la tercera edició d’IN(3D)USTRY From Needs to Solutions. L’objectiu del certamen és fomentar l’ús d’aquesta tecnologia a tota la indústria i per aquest motiu enguany incorpora nous sectors com a potencials usuaris de futur de la fabricació additiva. Organitzat per Fira de Barcelona,  IN(3D)USTRY se celebrarà del 16 al 18 d’octubre al Palau 8 del recinte de Montjuïc. 
La tercera edició d’IN(3D)USTRY From Needs to Solutions estén la seva influència sobre l’ecosistema industrial ampliant els sectors presents. D’aquesta manera, l’esdeveniment comptarà amb cinc temàtiques (manufactura avançada, motlles i matrius, nous materials, plàstics i impressió 3D) a partir de les quals es desenvoluparan els continguts del certamen.
Així, el certamen inclourà en un mateix espai diverses indústries usuàries potencials de la impressió 3D, que fins ara no havien tingut presència. La manufactura avançada incorporarà la vessant de la robòtica aplicada al sector industrial. A l’espai de motlles i matrius, s’explorarà com la impressió 3D pot contribuir a reduir costos d’aquest subsector. I a l’àrea de nous materials s’abordaran les grans possibilitats que s’obren amb l’ús de innovadors components plàstics i metàl·lics.
L’esdeveniment s’estructurarà al voltant de l’IND(3D)USTRY Arena, una gran àrea d’innovació amb un escenari, on diversos representants d’empreses que ja estan aplicant la impressió 3D als seus processos productius exposaran les seves experiències als visitants. Seran companyies de sectors com l’aeronàutic, el sanitari, l’industrial, l’automòbil o el retail.
També hi haurà una àrea expositiva on es mostraran multitud d’exemples de peces fabricades mitjançant aquesta innovadora tecnologia, així com la presència de fabricants que exposaran les seves darreres  innovacions en matèria d’impressores d’última generació.
El director del certamen, Miquel Serrano, assegura que “la incorporació de nous sectors a l’edició d’enguany ens permetrà ampliar l’espectre de la fabricació additiva i veure les enormes possibilitats que ofereix aquesta tecnologia en molts sectors industrial. Agrupant totes les tècniques productives que complementen la fabricació additiva, mostrarem tota la cadena productiva i de valor”. Per Serrano, “tres anys després de néixer, actualment IN(3D)USTRY ja és l’esdeveniment líder a Espanya i aquesta tercera edició ens ha de permetre consolidar-nos com a primer referent també al sud d’Europa”.
Barcelona Industry Week
IN(3D)USTRY From Needs to Solutions forma part de la Barcelona Industry Week, que engloba també IoT Solutions World Congress, el saló líder mundial de la industria de l’internet de les coses, i Healthio, especialitzat en les tecnologies per a la salut i l’assistència sanitària. Els tres esdeveniment que comparteixen sinergies i proporcionen una plataforma comercial i de coneixement a diversos sectors industrial tindran lloc del 16 al 18 d’octubre a Fira de Barcelona.
Barcelona, 22 de febrer de 2018