La millora de l’economia i del sector impulsa el Saló de l’Automòbil de Barcelona

El Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona (SIAB) celebrarà el proper mes de maig la seva 38a edició i 96 anys d’història amb la voluntat de ser, un cop més, l’aparador de les marques, un revulsiu de vendes, una plataforma per a la indústria i un saló internacional de referència mundial en innovació tecnològica. Amb aquest objectiu, el certamen acollirà quatre espais: Marques, on les firmes mostraran les seves novetats; Connected Car; Urban Mobility; i Sketch Car Design.

Fins ara, ja han confirmat la seva presència al certamen marques com Audi, Bentley, BMW, Citröen, Dacia, Ferrari, Honda, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Kia, Land Rover, Lotus, Maserati, Mazda, Mercedes, Mini, Nissan, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Smart, Suzuki i Volkswagen, per a mostrar les seves últimes novetats, tecnologies i prototips als visitants i professionals que acudeixin al saló.

El president del Saló, Enrique Lacalle, ha manifestat el seu agraïment “a les marques confirmades per la seva presència i ha animat a les que estan prenent la decisió, a incorporar-se a un gran saló internacional pròxim al seu centenari, en un moment d’expansió del sector i en un país que és el segon fabricant d’automòbils d’Europa, amb grans novetats en presentacions i incentius per al visitant“. Lacalle ha finalitzat agraint “molt especialment el suport del ministre d’Indústria, José Manuel Soria, perquè en un moment de bones notícies econòmiques a Espanya, el Saló Internacional de l’Automòbil també sigui una d’elles“.

Com a plataforma industrial i cim era sectorial de l’automoció a Espanya, el saló, que compta amb la col·laboració d’Anfac i el suport d’Aniacam, també és el marc on els directius i representants del sector abordaran els avenços i reptes futurs. És per això que el certamen posarà el focus en el paper que tindran les tecnologies mòbils i acollirà l’espai Connected Car, per a mostrar les innovacions en aquest camp que els experts consideren clau per al futur de l’automoció.

Segons un estudi de l’empresa alemanya SAP, el 2016 hi haurà 210 milions de vehicles connectats al món i el cotxe es convertirà en la quarta pantalla més utilitzada després de la TV, els ordinadors, i dispositius mòbils (smartphones i tablets). Segons la consultora Accenture, la tecnologia que incorpora el cotxe és ja més important que el rendiment del vehicle per al 66% dels compradors.

Un altre dels nous espais del saló també tindrà relació directa amb la innovació, en aquest cas centrada en com utilitzem els vehicles. Urban Mobility analitzarà les diferents modalitats de vehicles i flotes disponibles a data d’avui i com la tecnologia aplicada a sistemes de propulsió i control de la mobilitat modificarà la manera en què ens movem dins de les ciutats.

Finalment, l’àrea Sketch Car Desig, que compta amb el suport de Seat, entre altres marques, explicarà als visitants el procés de disseny d’un automòbil i se centrarà en com neix la idea d’un nou cotxe a la ment del dissenyador. Per fer-ho, l’espai mostrarà en directe com els dissenyadors esbossen les primeres línies d’un vehicle i com aquests traços es converteixen inicialment en un prototip esculpit en fang i finalment en un automòbil real. L’espai repassarà els noms i creacions d’alguns dels carrossers més famosos.

Organitzat per Fira de Barcelona, el SIAB, l’únic saló d’Espanya amb el reconeixement internacional de la OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d’Automobiles), celebrarà la seva 38a edició del 9 al 17 de maig del 2015 al recinte de Montjuïc i coincidirà amb la celebració del Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1, convertint un cop més la ciutat comtal en la capital mundial del motor per uns dies.

Barcelona, 17 de febrer de 2015