La fira més gran del món de productes del mar desembarca per primer cop a Barcelona

Fira de Barcelona acollirà del 26 al 28 d’abril la 28ena edició de Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, el saló més important del món de productes del mar. Procedent de Brussel·les, se celebra per primer cop a Barcelona, aplegant més de 1.500 empreses expositores procedents de 76 països, la qual cosa reforça encara més el posicionament de la ciutat i de Fira com a seu de grans esdeveniments internacionals.

Organitzat per Diversified Communications, Seafood Expo Global/Seafood Processing Global esdevindrà durant tres dies la major plataforma internacional del sector: acollirà 59 pavellons nacionals i regionals, ocupant més de 39.500 m2 de superfície neta expositiva del recinte de Gran Via.

Mostrarà les darreres novetats en productes del mar, com ara frescos, congelats o en conserva, així com materials i equips de processament i envasat, subministrament o serveis de control de qualitat, higiènic i sanitari.

Seu de grans esdeveniments de la indústria alimentària

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha subratllat: “estem molt il·lusionats per acollir la primera edició a Barcelona del saló més gran de la indústria dels productes del mar, que reforça encara més Barcelona i Fira com a seu mundial d’esdeveniments internacionals”. En aquest sentit, ha afegit que la incorporació de Seafood Expo Global/Seafood Processing Global a la cartera de Fira “situa la nostra institució a l’epicentre del calendari firal de la indústria alimentària en sumar-se a altres grans fires com Alimentaria&Hostelco, Barcelona Wine Week o el Gastronomic Forum Barcelona”.

L´edició a Barcelona de Seafood Expo Global/Seafood Processing Global suposarà un impacte econòmic estimat de 100 milions d´euros i marcarà la tornada a la presencialitat dels negocis del sector dels productes del mar. Per a Liz Plizga, vicepresidenta del grup Diversified Communications, “el saló tindrà un impacte molt positiu a l’economia local i reunirà els actors de la indústria, compradors i venedors de productes del mar durant tres dies per establir contactes, establir relacions comercials, trobar nous productes i compartir debats sobre les noves tendències del sector. Tot en un mateix lloc”.

Després de 27 anys a Brussel·les, “esperem que la nostra primera fira en aquesta fantàstica ciutat sigui un èxit. Hem triat Barcelona per la seva dimensió i experiència en l’acollida d’esdeveniments comercials internacionals, per la varietat d’opcions hoteleres i la seva eminent posició dins de la indústria marítima”, assegura Plizga. “El nostre nou soci, Fira de Barcelona, ​​ofereix un espai modern i innovador amb una àmplia experiència en esdeveniments a gran escala, aquestes són les eines que necessitem per celebrar un esdeveniment amb èxit i planificar un creixement a llarg termini”.

 A més de la zona expositiva, Seafood Expo Global/Seafood Processing Global inclourà un extens programa de conferències per analitzar els principals reptes de la indústria i ser aparador de les darreres innovacions amb la participació de més de 60 experts internacionals.

 

Barcelona, 31 de març de 2022