La joieria torna a l’estil dels anys 80 en BCNjoya d’Expohogar

La reinterpretació de la moda de finals dels 80, amb dissenys voluminosos i pedres precioses i semiprecioses, torna amb força en els estands de BCNJoya que presenten durant aquests dies les seves col·leccions de la propera temporada. D’altra banda, la joieria artesanal, proposa dissenys més discrets, amb articles elaborats en or groc, or vermell, rosa o blanc, plata i pedres polides o en brut. BCNjoya compta amb més de 120 expositors i presenta a Expohogar, que se celebra al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona fins demà dimarts, 25 de setembre, les últimes tendències en joieria comercial, d’alta gamma, artesanal, argenteria i rellotgeria.
Els articles que veurem en els aparadors de les joieries durant la propera temporada tardor / hivern 2018-2019 s’inspiren en l’estil de finals dels 80 – inici dels 90, amb l’or groc com a protagonista i incrustacions de pedres precioses, molt cridaneres i de colors intensos. Ja no es tracta de lluir la brillantor de pedres transparents muntades en or blanc com en les últimes dues dècades, sinó que assistim a una reinterpretació en clau moderna de les joies de finals del segle XX, amb grans maragdes, robins, safirs, perles o també quars, òpals o lapislàtzuli, tots ‘caboixó’, una talla que realça el seu to i textura.
Els joiers artesans, reunits a l’àrea BCNjoya Concept, es decanten en canvi per una gran varietat d’estils encara que proposen dissenys més discrets, articles personalitzats, combinats amb pedres en brut, tallades, polides o facetades.
Per arribar a satisfer les necessitats d’un públic més ampli, algunes firmes han inclòs en la seva oferta diverses línies de joies amb preus més assequibles, realitzades en plata o or Vermeil (plata recoberta d’or) i pedres semiprecioses o zirconites. L’ús d’aquests materials ajuda a reduir el cost de la peça, sense restar res a la seva bellesa i alt nivell de qualitat.
La decoració de la llar evita el ‘minimal’
Si l’or groc marca tendència en les joies, també ho fa en els objectes de decoració de la llar de la propera temporada, que tendeix a la ‘riquesa’ de formes i textures, integrant elements daurats, metalls i complements tèxtils (sofàs, fundes de coixins, plaid, etc.) en vellut.
Expohogar, organitzat per Fira de Barcelona, està celebrant la seva edició de tardor que tancarà demà, dimarts 25, amb les novetats de 250 expositors especialitzats en decoració de la llar, objectes de regal, joieria, bijuteria i complements de moda. Completa l’exposició comercial un programa d’activitats formatives sobre visual merchandising i noves tècniques de venda, amb propostes sobre màrqueting digital, comerç electrònic, aparadorisme i disseny, demostracions d’art floral i d’empaquetat de regal.
Segons les previsions, el saló -que va obrir dissabte 22 les seves portes- preveu rebre la visita d’uns 11.000 professionals procedents de Catalunya, Aragó, Andorra, València, Balears, País Basc i sud de França. Expohogar, amb periodicitat bianual i caràcter professional, obre de les 10:00 fins a les 19.30h, i demà, dimarts 25, tancarà a les 17.00h.
Barcelona, 24 de setembre de 2018